probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Nu credem ca am putea incepe acest text decat cu MULTUMIM. Multumim celor care au avut inceredere in campania noastra si au donat biciclete si bani pentru reparatia lor. Multumim Cargus cu ajutorul carora am reusit sa le transportam din toata tara, la Iasi, multumim directorului scolii Dagata pentru deschidere si pentru ca a crezul in campania gandita de noi.

In cifre

Bilantul este unul imbucurator: 47 de biciclete, triciclete si trotinete, venite din 13 orase. Implicare internationala - Cristian din Chicago a donat o bicicleta prin intermediul varului sau din Bucuresti, iar Claudia din Italia, ne-a ajutat cand aveam cea mai mare nevoie cu 20 de euro.

  • 16 biciclete din Iasi
  • 16 biciclete din Bucuresti
  • 5 biciclete din Brasov
  • Cate o bicicleta din  Timisoara, Cluj, Botosani, Rasnov, Constanta, Campina, Gura Humorului, Buzau, Bacau, Craiova.
  • 300 de lei si 20 de euro.

Doua magazine de specialitate implicate activ in campanie: Cross Bike din Brasov care a donat 4 biciclete si Veloteca din Bucuresti, o bicicleta.

Parteneriate importante cu Studia Sind si Stanica Stoica, care, alaturi de Cargus, ne-a ajutat la transportul bicicletelor catre Dagata.

Dagata se afla la 85 de km de Iasi, iar noi am pornit acolo pe 20 decembrie, asa cum am promis. Recunoastem ca volumul impresionant de biciclete primite care au necesitat operatiuni de servisare ne face sa mai trimitem un transport chiar in Ajun de Craciun, ca niste adevarati mesageri ai lui Mos Craciun. Nu am fi putut bucura atat de multi copii, fara ajutorul vostru.

Reparatia bicicletelor

Cristi a avut ceva de lucru in buticul de service Probikeaddiction. L-am rugat sa ne dea cateva detalii tehnice.

"Am schimbat 5 axuri de butuc spate, 2 axuri butuc fata, 2 monoblocuri, 3 camere, 3 cauciucuri, 7 cabluri de schimbator, 6 cabluri de frana, o maneta de schimbator, doua spite, 12 nipluri schimbate, sa, o tija de sa, 3 coronite de cuvete la ghidon, am folosit circa 6 metri de camasa, 300 ml de vasilina si 200 ml ulei de lant.

Cele mai multe biciclete au necesitat servisarea butucilor la roti, centrarea rotilor, gresat axuri pedaliere si cuvetarie ghidon, reglaje frane si schimbatoare.

Restante sunt cele doua Pegasuri care au joc din toate incheieturile, au nevoie camere si cauciucuri noi pentru ca cele existente au cam 30 de ani.

DSCF7054m                     constanta

De asemenea, bicicleta DHS full suspension, ajunsa la noi cu doar 2 zile inainte deplasarea la Dagata, are nevoie la o evaluare sumara de lant, de cel putin o camera noua. Are joc in butuci fata/spate, joc in furca, joc in pedalier, in ghidon...deci este ceva de treaba", a declarat Cristi.

probikeaddiction dagata 3

Cele doua Pegasuri si DHS full suspension vor ajunge la Dagata imediat dupa sarbatori. Va tinem la curent ca si pana acum. Bine este ca pe 20 decembrie, chiar in ziua in care noi am fost la Dagata, a venit si donatia de 100 de lei din partea Adrianei din Bucuresti, astfel incat cei 165 de lei pe care ii mai avem in total din donatii speram ca ne vor fi suficienti sa punem la punct cele trei biciclete. Toate detaliile desfasurarii, pe zile, ale campaniei le regasiti aici.

Bicicleta din Ajun de Craciun

Bica a Dianei Gal, este una dintre vedetele bicicletelor care ajung la Dagata - alaturi de posesoarea sa a urcat de nenumarate ori pe podium in 2011. Pe 24 decembrie, Bica ii va reveni unui copil de asemenea special. Marius este foarte bun la invatatura. "Marius este unul dintre copiii cu care noi ne mandrim. De origine din satul Tarnita, este elev in clasa a saptea la Manastirea. Adica parcurge exact acei 8 kilometri pe jos de care vorbeam la inceputul campaniei. Din toamna anului viitor va face acest drum impreuna cu fratiorul lui care va intra in clasa a cincea. Marius este un copil deosebit care a mers pentru prima data la Iasi in primavara anului 2013. Atunci a vazut pentru prima data blocuri si trenuri. Marius merita atentia noastra si de aceea este copilul ideal sa o primeasca pe Bica, bicicleta de podium", a declarat Gheorghe Stancu, directorul Scolii Dagata.

bica   DSC 2518

20 decembrie 2013

Am asteptat cu nerabdare ziua de vineri, 20 decembrie. Dupa un drum plin de ceata si bruma, cu peisaje superbe si cu o mica incurcatura , cand am ratat sa facem dreapta spre Negresti si ne duceam vertiginos spre Vaslui, am ajuns cu bine la Dagata. Noroc ca bicicletele erau la destinatie de cu o zi inainte, in depozitul scolii. Piticii de la grupa mijlocie ne-au intampinat cu serbarea. Cat timp bicicletele au fost scoase in curtea scolii vechi, ne-am incalzit un pic in sala de serbare cu micutii imbracati in Craciunei si Craciunite.  De altfel, piticii au fost primii care au primit biciclete, triciclete si trotinete.

Lista copiilor care au beneficiat de bicicletele din campania ProBikeAddiction a fost intocmita de directorul Scolii Dagata, Gheorghe Stancu, cel care a imbratisat de la inceput ideea campaniei noastre, impreuna cu profesorii si dirigintii de la clase. Lungimea navetei si rezultatele la invatatura au fost doua dintre cele mai importante criterii. De asemenea, pentru a face fericite cat mai multe familii, a fost eligibil doar cate un copil/familie.

 Noi am fost la Dagata intr-o echipa extinsa: Cristi si Stefanut (4 ani) au ajutat la donarea bicicletelor, Ioana a preluat datele pentru procesele verbale, iar Maria a facut fotografiile. Albumul foto complet, plus comentarii, pe pagina noastra de facebook.

Multumim! Urmariti desfasurarea campaniei aici.

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider