probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Iti aduci aminte de prima ta bicicleta? Dar de nerabdarea cu care asteptai, copil fiind,  ziua de Craciun sa iti vezi cadourile?

Sunt copii care nu pot nici macar sa viseze...nici la bicicleta, nici la cadouri Craciun. Hai ca impreuna sa aducem zambete pe chipurile cator mai multi copii fara posibilitati, dar inteligenti si buni la invatatura din comuna Dagata, judetul Iasi.

Aflata la marginea judetului, comuna Dagata pare sa fie uitata. Am ales aceasta localitate deoarece Ioana si-a adus aminte de un reportaj pe care l-a scris in 2009 pentru Ziarul de Iasi. Reportajul se numea "Merg 10.000 de kilometri pana la scoala" si avea drept subiect copiii navetisti nevoiti sa parcurga 8-10 kilometri in fiecare zi pana la scoala, pe jos. Asta pentru ca in comuna nu era decat un microbuz de 18 locuri.

Lucrurile nu s-au schimbat in acesti ani. "In microbuzul de 18 locuri se ingramadesc chiar si cate 34 de copii odata pentru a ajunge mai usor la scoala. In plus, autoturismul este nevoit sa faca si 4 drumuri pentru a deservi toate cele 9 sate ale comunei", a precizat Gheorghe Stancu, directorul Scolii din Dagata. In comuna Dagata sunt in prezent 2 scoli gimnaziale - una chiar in Dagata si cealalta in satul Manstirea. Cel mai defavorizat sat este Tarnita. Copiii de gimnaziu de acolo merg la scoala in continuare pe jos, pana la Manastirea, prin padure, 4 kilometri, in fiecare zi. "Daca ar face aceasta naveta pe bicicleta, ar putea ajunge la scoala in 15-20 de minute", a mai declarat directorul Gheorghe Stancu. In plus, "pentru acesti copii, bicicleta nu ar fi un mijloc de relaxare, ci un mijloc practic de deplasare. Drumurile sunt pietruite si nu sunt foarte aglomerate. Sa mearga pana la un magazin 3 kilometri, ar putea deveni o placere, s-ar deplasa mai repede oriunde. Ar fi un ajutor real", a incheiat directorul scolii din Dagata, Gheorghe Stancu, care a raspuns prompt initiativei ProBikeAddiction.

In comuna Dagata sunt in prezent scolarizati 847 de elevi. Cu ajutorul domnului director Gheorghe Stancu si a cadrelor didactice din localitate, vom identifica copiii care au cea mai mare nevoie de bicicleta si pe cei care chiar ar aprecia un astfel de cadou.

Nu vrem sa va incurajam sa strangem 3, 10, 20 de biciclete, ci atatea cate vom reusi. Pentru ca indiferent de marime, vom putea aduce bucurie unui copil care nici nu viseaza ca de Craciun ar putea primi prima lui bicicleta.

Avem nevoie de ajutorul vostru!

E posibil sa aveti cate o bicicleta mai veche pe undeva ... sau poate una care s-a stricat, au trecut anii si nu ati mai apucat sa o reparati.

Donati o bicicleta! In buticul de service ProBikeAddiction vom avea grija sa fie sigura si complet functionala. Daca e nevoie vom mai schimba o piesa, doua. Acceptam si biciclete de adulti - sunt suficienti copii de gimnaziu ce pot merge cu usurinta pe o astfel de bicicleta. De asemenea, puteti sa donati si triciclete. Cu siguranta copiii prescolari din comuna Dagata vor aprecia fiecare gest!

Campania umanitara Prima bicicleta...de Craciun se va desfasura in perioada 12 noiembrie-15 decembrie 2013, beneficiarii acestei prime editii fiind copiii din comuna Dagata. Vineri, 20 decembrie 2013 cu ajutorul vostru vom prelua misiunea lui Mos Craciun, aceea de a bucura copiii si de a le oferi cadouri. Sunteti bineveniti sa va alaturati!

Nu sunteti din Iasi si doriti sa donati in cadrul campaniei noastre "Prima bicicleta...de Craciun"? Nimic mai simplu. Firma de curierat Cargus ne este alaturi si asigura transportul gratuit al bicicletelor de la voi, la noi! Multumim mult pentru implicare!

 Pentru orice detalii cu privire la campania umanitara Prima bicicleta...de Craciun pentru copiii din comuna Dagata, va stam la dispozitie:

  • Ioana Popa - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 0742.220.061
  • Cristian Amariutei - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 0742.559.030.

Doneaza o bicicleta unor copii care vor sti sa o aprecieze! Ajuta-ne sa le facem un Craciun de neuitat!
***Pentru ca mai multe persoane ne-au intrebat daca primim fonduri, raspunsul este da. Toti banii vor fi utilizati strict pentru campanie, iar pe site veti putea vedea exact cati bani am strans, de la cine si ce am facut cu ei!

Sponsor: Cargus - asigura gratuit transporul bicicletelor in cadrul campaniei "Prima bicicleta...de Craciun"

Parteneri media: Ziarul de Iasi, IasiFun

Vezi bilantul campaniei si cum a fost pe 20 decembrie 2013, cand am dus bicicletele copiilor din comuna Dagata, AICI.

15.11.2013 Ne bucuram sa anuntam ca prima donatie in cadrul campaniei noastre umanitare Prima bicicleta...de Craciun a fost facuta. Este o bicicleta de 26 inch, care trebuie aranjata putin si tocmai de aceea, vom reveni cu fotografia zilele astea, intr-un album special dedicat campaniei la noi pe Facebook. Surpriza a fost ca alaturi de bicicleta, @Chitzibushara Şi Mup ne-au dat si cateva stickere pentru a inveseli bicicletele Multumim mult !

Update 19.11.2013 Astazi am primit cea de-a doua bicicleta, un DHS albastru numai bun pentru copii de 7-10 ani. Alaturi de bicicleta, am primit si o trotineta de care cu siguranta se vor bucura piticii de gradinita. Multumim mult donatorului, care a dorit sa isi pastreze anonimatul!

Update 23.11.2013 Suntem bucurosi sa anuntam ca am mai primit doua biciclete in cadrul campaniei noastre, "Prima bicicleta...de Craciun". Multumim din suflet Cosmin. Bicicletele sunt cu roti de 14'', respectiv 20''. 

Update 24.11.2013 Astazi a mai ajuns o bicicleta la noi cu roti de 24''. Necesita ceva imbunatatiri, pe care Cristi urmeaza sa le faca in perioada imediat urmatoare. Pana atunci, puteti vedea in albumul foto bicicletele, asa cum au ajuns ele la noi. Urmeaza si fotografiile cu "after" :)

Update 30.11.2013 Azi a mai intrat in posesia noastra o bicicleta! Multumim mult Cezar. Este numai buna pentru un baiat aflat la sfarsit de gimnaziu, cu roti de 26''. Saptamana viitoare vor ajunge la noi si bicicletele din Bucuresti, Botosani, Brasov si Targu Mures.

Update 02.12.2013 Azi a venit primul transport din tara - o tricicleta numai buna pentru ca micutii de gradinita sa invete sa pedaleze. Multumim Anca din Botosani si multumim Cargus. Poze in curand cu ultimile doua donatii!

Update 05.12.2013 Filip, Claudia si Dragos ne ajuta la reparatia bicicletelor ... tocmai din Italia. Au intrat azi in contul nostru exact 88,05 lei, echivalentul a 20 de euro. Start achizitie componente pentru reparatia bicicletelor primite in cadrul campaniei Prima bicicleta...de Craciun Ce avem nevoie este: 2 camere, 2 cauciucuri, un lant, o tija de sa, o sa, 2 axuri pedaliere, sufe de schimbator, sufe de frana... Multumim!

Update 06.12.2013 Mos Nicolae le-a adus copiilor din Dagata 50 de lei, prin Andreea. Banii vor fi folositi, tot pentru componente. De indata ce le vom achizitiona, veti vedea exact pe ce au fost cheltuiti! Si veti vedea si bicicletele gata :) Cristi va detalia la fiecare dintre biciclete ce operatiuni au fost necesare astfel incat sa ajunga la copiii de la Dagata in cea mai buna forma!

Update 06.12.2013 Cosmin pe langa cele doua biciclete deja donate, a mai contribuit la campania noastra cu 100 de lei. Iti multumim din suflet. Daca strangem mai multi bani decat avem nevoie pentru componente, ii vom folosi pentru dulciuri sau pentru biciclete noi, in functie de suma stransa.

Update 06.12.2013 Cu banii primii bani primiti ca donatii, adica cei 20 de euro, de la Filip, Claudia si Dragos, Cristi a cumparat 2 cauciucuri de 24'', un lant pentru 6 pinioane si doua axuri de spate. Adica exact 85 de lei.

Update 07.12.2013 Iulian din Iasi a donat o bicicleta de 26'', revizuita chiar de Cristi in vara.

Update 07.12.2013 Curierii de la Cargus au adus astazi 6 biciclete - 5 din Bucuresti si una din Timisoara. Camelia din Bucuresti a donat doua biciclete de 16'', Oana B., din Bucuresti, o bicicleta de 14'', Oana T., tot din Bucuresti, un Rockrider de 26''. Cristian din Chicago, a apelat la varul sau pentru a ne trimite bicicleta ramasa in Romania a fiicei sale, astfel ca din Bucuresti a mai ajuns la noi o bicicleta de 24''. In acelasi transport, a ajuns si bicicleta de la Sergiu din Timisoara, de 20''. Multumim tuturor! Bicicletele au ajuns la noi in conditii foarte bune datorita curierilor de la Cargus. 

Update 09.12.2013 Surpriza pentru copiii de la Dagata, azi, langa bradul de Craciun de la serviciu. O bicicleta de la Catalin, din Iasi! Multumim mult!

Update 09.12.2013 Pe seara a mai aajuns o bicicleta la noi, prin Cargus. Multumita lui Valentin din Cluj care s-a implicat activ in campania noastra si a donat o bicicleta numai buna pentru copiii de gimnaziu!

Update 11.12.2013 Multumim Emanuel din Iasi pentru tricicleta. Sa inveti sa pedalezi este primul lucru inspre care iti poti indruma copilul in a prinde drag de mers pe bicicleta.

Update 12.12.2013 Ciprian din Iasi a donat o bicicleta First Bike de 26''. Iti multumim mult pentru implicare !

Update 12.12.2013 Partenerii nostri de la Cargus a adus astazi trei biciclete de la Bucuresti. Multumiri Veloteca, Alexandru si Adrian!

Update 12.12.2013 Alexandra din Iasi a donat 50 de lei. Mai mult ar putea sa ne insoteasca vineri, 20 decembrie, la Dagata. Multumim pentru ajutor, Alexandra!

Update 12.12.2013 Studia Sind ne ofera un altfel de sprijin, nu material. Dar este exact sprijinul de care avem nevoie, iar noi apreciem foarte mult.

Update 13.12.2013 Radu din Iasi a donat o bicicleta de copii. Multumim mult!

Update 13.12.2013 Calin din Iasi a donat azi o bicicleta DHS, de 20'', full suspension. Multumim din suflet!

Update 13.12.2013 Din fondurile primite pana acum am mai cumparat azi 1 ax spate pentru butuc, un ax fata pt butuc, bile aferente, o maneta schimbator de foi, in total 28 lei. Toate aceste componente au fost folosite pentru doua biciclete.

Update 15.12.2013 Astazi am mers si am mai ridicat o bicicleta din zona Valea Adanca. Multumim Ema din Iasi pentru bicicleta de 26''.

Update 16.12.2013 Alte 5 biciclete au ajuns la noi prin intermediul Cargus: de la Dragos si Marius din Bucuresti, Vlad din Rasnov, Marian din Constanta si  Ecaterina din Campina. Multumim tuturor!

Update 16.12.2013 Domnul Stanica Stoica ne ajuta cu transportarea bicicletelor la Dagata. Asta pentru ca deja nu mai e pic de loc in depozitul nostru. Motiv pentru care va multumim! 

Update 17.12.2013 Azi am adunat ultimele trei biciclete din Iasi, de la Ionut, Lavinia si Vaalentina. Ionut a mai donat si o punga mare-mare de dulciuri. Multumim din suflet!

Update 17.12.2013 Inca doua biciclete prin Cargus ambele din Bucuresti - de la Ana si Adrian. Multumim!

Update 17.12.2013 Cristi lucreaza intens la biciclete. Azi am mai cumparat: sufe - 5 lei, sa - 15 lei, doua monoblocuri - 50 lei, cauciuc 14'' - 15 lei, tija de sa - 20 lei.

Update 17.12.2013 Al doilea transport Cargus de azi ne-a adus cele 4 biciclete sponsorizare din partea Cross Bike Brasov, o bicicleta de dama de la Ana din Gura Humorului, o bicicleta de 24'' de la Bogdan din Buzau si o bicicleta verde, first bike de 26'' de la Vlad din Rasnov. Multumim!

Update 18.12.2013 Azi au mai ajuns la noi doua biciclete, de la Marcel din Bacau si de la Marilena din Craiova. Multumim pentru donatii. Ultimele trei biciclete vor ajunge maine. Vom avea si o surpriza. O bicicleta speciala, cu o poveste speciala va avea parte de un posesor la fel de special.

Update 19.12.2013 Azi au ajuns la noi trei biciclete de la Bucuresti. Multumim mult Malin, Calina si Ion. Abia asteptam maine sa le ducem copiilor! 

Update 20.12.2013 Au ajuns la noi si cei 100 de lei de la Adriana din Bucuresti. Multumim mult pentru implicare si sprijin!

Update 20.12.2013 Am dus bicicletele la Dagata. Gasesti pe blogul nostru materialul cu rezultatele campaniei, detaliate.

Update 21.12.2013 A ajuns in cele din urma la noi Bica, bicicleta de podium donata de Diana din Bucuresti, care dintr-o eroare a ratat ultimul transport de la Bucuresti, la Iasi. Nu-i nimic, pentru ea, avem planuri speciale chiar in ajun de Craciun. Partenerii nostri Cargus o vor livra direct lui Marius, un elev exceptional. Mai multe despre Marius puteti citi in materialul scris de noi pe blog despre evenimentul de pe 20 decembrie de la Dagata.

Update 24.12.2013 Bica a ajuns la Marius. Poze si povesti, la noi pe pagina de facebook.

Update 13.01.2014 La multi ani tuturor! Nu am uitat de cele trei biciclete care urmeaza sa le ducem la Dagata. Asa cum am promis ne-am apucat de treaba. Azi Cristi a cumparat cateva dintre piesele necesare si s-a apucat de treaba: 2 camere si 1 cauciuc de 20'', in total 45 de lei.

Update 16.01.2014 Final de campanie. Ce am mai cumparat 2 camere, un lant si un cauciuc, care au costat in total 60 de lei. De asemenea, la asemenea cantitate de biciclete a fost necesara reimprospatarea flacoanelor de vasilina si ulei pentru lant - ambele au costat 45 de lei.  Bicicletele sunt gata si vor ajunge saptamana viitoare la Dagata. Vom reveni cu fotografii.

Update 14 02.2014 Ultimele biciclete au fost inmanate de catre domnul director copiilor. Multumim tuturor pentru implicarea in aceasta campanie minunata!

Vezi bilantul campaniei si cum a fost pe 20 decembrie 2013, cand am dus bicicletele copiilor din comuna Dagata, AICI.


redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider