Dragii nostri va anuntam cu bucurie ca proiectul nostru "Cicloturismul ca solutie" depus in cadrul competitiei nationale Idei din Tara lui Andrei va primi finantarea solicitata, de 5000 de euro.

Va reamintim in rezumat ce ne propunem prin proiectul nostru, asa cum am scris in aplicatia competitiei:

In Tara lui Andrei nu exista locuri urate si nici zone lipsite de importanta. Intr-o regiune in care numai de turism nu poate fi vorba si in care oamenii isi duc traiul de pe o zi pe alta, castigandu-si putinul din agricultura noi am descoperit Delta Moldovei, paduri dacice, specii rare de pasari, lacasuri de cult autentice, printre care si ultima ctitorie a lui Stefan cel Mare, trei conace, localitati care dateaza inca din Paleolitic si oameni minunati. "Cicloturismul ca solutie" este primul proiect integrat din zona Moldovei de sustinere a valorilor culturale prin cicloturism, in acord cu tendintele europene.

Dorim sa oferim o alternativa de petrecere a timpului liber pentru tineri, elevi si studenti prin dezvoltarea turismului in zona rurala de deal si munte a Moldovei – organizarea de ture cicloturistice tematice, personalizate. In cadrul acestui proiect atentia cade cele 13 comune din judetele Iasi si Vaslui, membre ale Grupului de Actiune Locala "Stefan cel Mare". Promovarea turismului lent in comunitatile rurale ar putea conduce la stimularea economiei locale prin apelarea la serviciile localnicilor pentru masa, cazare, diverse activitati traditionale. Regretabil este ca locuitorii GAL fie nu cunosc, fie nu constientizeaza valoarea patrimoniului cultural si istoric si a cadrului natural specifice comunelor lor. Implicarea activa a comunitatilor GAL va conduce la succesul proiectului. De aici si necesitatea de informare a populatiei cu privire la potentialul turistic al zonei. Un ghid cicloturistic accesibil online va cuprinde trasee posibile, date tehnice, obiective turistice, posibilitati de masa si cazare, oameni ai locului. Consideram ca din masina poti fi doar spectator la frumusetile naturii, pe bicicleta, devii parte a spectacolului, parte a mediului inconjurator.

Initiativa noastra reprezinta un echilibru intre potentialul de dezvoltarea economica a zonei GAL si protectia mediului si are capacitatea de a fi multiplicat ca exemplu de buna practica in alte judete si zone din Romania.

Puteti citi integral proiectul nostru chiar pe portalul Idei din Tara lui Andrei.

probikeaddiction ioana popa tara lui andrei

Multumim tuturor celor care au votat proiectul "Cicloturismul ca solutie" si au avut incredere in noi si multumim mult juriului. Acum putem demonstra ca orice colt din Romania este frumos.

Proiectul depus de ProBikeAddiction, "Cicloturismul ca solutie" este singurul proiect din Iasi care a primit finantare in aceasta sesiune a concursului si s-a evidentiat din 234 de proiecte depuse. In urma jurizarii si a contabilizarii voturilor au fost declarate castigatoare 8 proiecte cu finantare de pana in 5000 de euro si alte 3 proiecte cu finantare solicitata de pana in 15.000 de euro, fiecare. Suntem constienti ca munca grea urmeaza pentru ca la inceputul verii anului viitor sa puteti consulta ghidul de trasee cicloturistice din zona Grupului de Actiune locala "Stefan cel Mare". Suntem fericiti si increzatori ca cicloturismul are un viitor in Romania, iar noi promitem ca ne vom concentra atentia pe trasee inedite, pline de aventura, cultura, traditional, vom oferi servicii de calitate tocmai pentru a veni si reveni la turele pe care le vom organiza. 

Pe site veti regasi toate informatiile necesare legate de serviciile de cicloturism ale ProBikeAddiction: calendar ture, nivel de dificultate, zone de vizitat, activitati, cazare, toate prezentate detaliat. Toti participantii la turele ProBikeAddiction vor beneficia de cursuri practice de comportament in trafic, pentru a spori siguranta pe bicicleta si in deplasarile individuale.

Va fi o iarna plina pentru noi, astfel incat din primavara sa ne putem bucura impreuna de pedalat!

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI