Provocarea lunii iunie: luati-va bicicletele si haideti cu noi in tura! Va invitam sa pedalati la peste 2000 de metri in muntii Calimani, pe un traseu solicitant de aproximativ 50 de kilometri, dar care MERITA efortul. Promitem! In plus, speram sa ne bucuram in perioada 21-23 iunie si de frumusetea bujorilor de munte.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction Calimani via maria theresia cicloturism 9

Haideti sa povestim!

Ne vedem vineri seara (pe 21 iunie) la pensiunea Perla Calimanilor, din Gura Haitii. Vom fi cazati la cea mai inalta localitate de la poalele Calimanilor si ultima asezare inainte de intrarea in Parcul National Calimani. Avem foisor si camere cu pat dublu, bai curate si muntele in spatele casei. Suntem limitati de capacitatea pensiunii, de aceea numarul maxim de participanti de la aceasta tura este 14. Putem insa sa ne cazam si la corturi, daca va fi necesar. Tot acolo vom servi masa - noi abia asteptam sa ne infruptam din nou din ciorba de razalai, pastrav si din produse traditionale.

Sambata, 22 iunie e ziua ascensiunii. Urcam pe munte pe malul paraului Neagra, pana la fosta exploatare de sulf. Aici grandoarea locului se imbina cu tristetea muntelui ramas sterp. Pare greu de crezut ca in zona a fost un adevarat oras cu aproximativ 8000 de muncitori ce au lucrat acolo. Exploatarea a functionat din 1969 si pana in 1997 continua sa fie un dezastru ecologic pe care il poti vedea cu ochiul liber. Chiar si dupa ecologizare solul si apa sunt in continuare afectate si vor mai fi astfel mult timp.

probikeaddiction Calimani via maria theresia cicloturism 20

De la exploatarea de sulf vom urca pana la Cabana meteo de la Retitis, trecand pe langa maretia Pietrosului. Vom experimenta exact ce inseamna sa ne aflam deasupra tuturor. Ruta parcurge kilometri buni la peste 2000 de metri pana la Vf. Retitis. De acolo, in functie de vreme si de grup vom decide daca vom cobori si pana la Lacul Iezer, aflat la un kilometru jumatate de Cabana Meteo.

probikeaddiction Calimani via maria theresia cicloturism 23

Desi in aceasta zi nu ne propunem sa parcurgem foarte multi kilometri - sunt pana in 50 km - traseul este unul solicitant, recomandat persoanelor care au ceva experienta in pedalat. La inceput este o urcare continua, destul de usoara, pe drum betonat, urmand ca apoi drumul sa se continue pe pietris mare, ceea ce face ca atat urcarea, cat si coborarea sa fie tehnice. Vom reveni la cabana de la Gura Haitii pentru somnul binemeritat.

probikeaddiction Calimani via maria theresia cicloturism 10

Duminica, 23 iunie va invitam la o plimbare lejera inainte sa ne pornim spre casa. Vom vizita Tinovul Sarul Dornei si ne vom bucura de relieful si arhitectura traditionala a satelor de la poalele muntilor Calimani. Traseul este de sosea si are aproximativ 33 de kilometri si are o diferenta de nivel de 390 m. Duminica, dupa ce vom servi masa de pranz, vom pleca spre casa.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction Calimani via maria theresia cicloturism 18

Detalii organizatorice si pret pentru tura de cicloturism "Transcalimani":

  • 2 trasee ghidate de cicloturism, de aproximativ 50 de kilometri, respectiv 33 km (vezi programul pe zile, mai sus)
  • notiuni de siguranta pe bicicleta specifice terenului cu diferente de nivel si a deplasarii in grup
  • asistenta mecanica in caz de necesitate
  • foto si video, marturie a experientei
  • costul de intrare in rezervatia Parcului National Calimani
  • cazare 2 nopti in camere cu pat dublu si baie proprie
  • 5 mese+pachetele pe drum - cina de vineri, 21 iunie, mic dejun si cina pentru sambata 22 iunie, mic dejun si pranz pentru duminica, 23 iunie + pachetele cu mancare pentru drum, sambata
  • numar minim de participanti 10, numar maxim de participanti 14

Costul turei: 450 de lei - transportul NU este inclus. Ne vedem vineri direct la cabana si luam cina impreuna! Va asteptam la Pensiunea Perla Calimanilor oricand intre orele 16 si 20.

Plateste cel putin avansul pana pe 1 aprilie 2019 si ai parte de reducere Early Bird - costul turei fiind in acest caz de 400 de lei.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction Calimani via maria theresia cicloturism 15

Confirmarea fara echivoc a participarii se face completand formularul de inscriere si achitand avansul de 150 de lei. Locurile sunt limitate. Grupul minim este de 10 persoane. In cazul in care pana la data de finalizare a inscrierilor nu se intruneste grupul minim de participanti putem anula tura de cicloturism si vom restitui avansul.

Daca un participant face plata si din anumite motive anunta dupa data de 5 iunie 2019 inclusiv ca nu mai poate partipa nu i se va restuti suma platita pentru ca timpul ramas pana la desfasurarea turei nu permite gasirea unui nou participant.

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

  • 4 biciclete performante si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 140 de lei pentru ambele zile. Asiguram transportul bicicletei.
  • un suport Thule pentru 3 biciclete cu prindere pe carlig. Pret inchiriere 120 de lei/3 zile (disponibil participantilor din Iasi)

 Recomandari si echipament necesar

Purtarea castii de protectie este obligatorie!
Echipament sport, geaca impermeabila, manusi de ciclism, caciula, haine de schimb, rucsac, apa, alimente. Bicicleta functionala.
Vom avea asigurate mesele de seara vineri, mic dejun si cina, sambata si mic dejunul si pranzul duminica. Chiar daca sambata vom avea de asemenea asigurat un pachetel pentru pranz, va recomandam sa aveti gustari pentru popasuri.

FORMULAR DE INSCRIERE

Pentru orice detalii ne puteti contacta la email This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. , numar de telefon 0742.220061 sau printr-un mesaj privat pe pagina noastra de facebook www.facebook.com/Probikeaddiction

probikeaddiction Calimani via maria theresia cicloturism 22

Stefan a parcurs portiunea de drum dintre Cariera de sulf si cabana Retitis, pe cand avea 8 ani. E adevarat ca pe pajistea alpina a avut nevoie de un pui de somn pentru a-si reincarca bateriile pentru coborare. Detalii despre cum a fost vacanta noastra pe biciclete la peste 2000 de metri, aici. In fotografie, final de tura. Obosit, dar si extrem de fericit. Aceasta tura, nu o recomandam insa copiilor, din cauza numarului mare de kilometri si portiunilor tehnice care trebuie parcurse.

 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI