La invitatia prietenilor de la Muzeul Național al Literaturii Române Iași, am pedalat ieri la 4 dintre muzeele literare iesene. Ne bucuram ca din grupul nostru au facut parte si multi copii care au descoperit fiecare cate o comoara ascunsa intre exponatele muzeelor vizitate.

 probikeaddiction cicloturism noaptea muzeelor pe bicicleta

Ne-a uimit si autenticitatea unor documente si fotografii datand din 1918, prin care a fost sarbatorit in cadrul evenimentului Centenarul Marii Uniri. Mai important decat atat a fost si faptul ca pe masura ce inaintam in turul nostru, mai multi ciclisti se alaturau demersului nostru de descoperire a muzeelor iesene.

La Sadoveanu, am fost uimiti de felul in care autorul recita pozezii de Eminescu, la sediul muzeului Mihai Eminescu am descoperit o expozitie a teatrului, la Pogor o intreaga camera cu exponate dedicate Centenarului precum si o frumoasa opera a lui Sabin Balasa, iar la Codreanu am aflat mai multe povesti despre Sadoveanu, Codreanu si masonerie.

Multumim tuturor participantilor! Pe curand!

TVR Iasi a fost alaturi de noi si realizat un reportaj despre plimbarea noastra pe biciclete la muzeele literare iesene. Puteti viziona acest reportaj aici:

Albumul foto complet poate fi vizualizat AICI.


 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI