Una dintre primele ture de cicloturism realizate vreodata de noi a fost cea de la Prisacani, acum 4 ani, cand am mers sa incondeiam oua. Si desi pedalam pana acolo o data sau chiar si de doua ori pe an, de fiecare data descoperim cate ceva nou. Prisacanenii sunt extrem de primitori si ne face placere fiecare reintalnire.

probikeaddiction iasi cicloturism prisacani incondeiat 13

Sambata, 21 aprilie, exact intre Paste si Inaltare a fost momentul perfect sa descoperim metoda traditionala de incondeiat oua, folosind chisita si ceara. Inedit la acest atelier practic este ca fiecare dintre noi are ocazia sa treaca prin toate etapele incondeierii unui ou si desi liniile si punctele, simbolurile nu sunt intodeauna foarte exacte satisfactia lucrului facut de noi este de fiecare data una foarte mare. Asa ne dam seama cata munca este in spatele unui astfel de ou incondeiat, pe care multi artizani il duc la nivelul artei.

probikeaddiction iasi cicloturism prisacani incondeiat 15

Atelierul practic de incondeiat oua a fost completat de o plimbare aproape de malul Prutului la fosta biserica a comunei, monument istoric din secolul XIX si lacas de cult care a gazduit-o pe Sfanta Parascheva pe timp de seceta. Biserica mai este folosita acum doar pentru inmormantari, iar zidurile sale inca poarta urma deselor inundari cauzate de amplasarea cladirii foarte aproape de Prut. Drumul ne-a purtat apoi pe malul Jijiei pana la Iasi. Multumim gazdelor noastre de la ╚ścoala Gimnazial─â Prisacani si participantilor nostri pentru o zi insorita minunata!

probikeaddiction iasi cicloturism prisacani incondeiat 16

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI