Am mers de cateva ori bune pe Valea Bistritei cu masina. Ba chiar am si oprit la multe dintre podurile suspendate peste rau, doar din placerea de a le traversa si a vedea ce este dincolo. Dar nimic nu se compara cu pedalatul pe acolo!  La sfarsitul concediului din acest an petrecut in muntii Calimani, pedaland la 2000 de metri, am ales sa mergem spre casa pe Valea Bistritei, pornind dinspre Vatra Dornei spre Poiana Largului. Pentru ca eram doar noi trei si masina nu se conducea singura, am ales sa pedalam pe rand. Intai Ioana si Stefan si apoi Cristi, singur. Traseul are 87 de kilometri si este mai usor dinspre Vatra Dornei spre Poiana Largului. Oricum, indiferent din ce directie parcurgi Valea Bistritei pe bicicleta, peisajele sunt coplesitoare, mai ales daca iti place sa descoperi ca si noi colturi de rai dincolo de podurile suspendate. Cateodata dam de case si curti tihnite, alteori de poieni inconjurate de munti care te fac sa te simti mic in fata grandorii naturii.

probikeaddiction cicloturism valea bistritei 14

 Atunci cand am mers noi, la inceputul lunii septembrie 2017, o portiune din drum era proaspat asfaltat. Asta le dadea curaj soferilor sa mearga cu viteza cam mare, de multe ori prea aproape de biciclisti (oricat de vizibili ar fi fost ei). Ioana si Stefan au profitat de o "pauza de trafic" si de portiunea de drum inca neasfaltata si au parcurs 12 kilometri. Desi ar fi vrut sa mai pedaleze, intetirea traficului a facut nesigura deplasarea mai departe si au predat stafeta lui Cristi.

probikeaddiction cicloturism valea bistritei 1

Vatra Dornei - Chiril - Brosteni - Farcasa sunt doar cateva puncte de pe traseul spre Poiana Largului. La Farcasa am si mancat foarte bine.

probikeaddiction cicloturism valea bistritei 2

In apropierea Cabanei Zugreni

probikeaddiction cicloturism valea bistritei 5

Cine credeti ca a facut pana? Stefan, desigur. Asa ca numai bine am facut o pauza de mecaniceala si concurs cine arunca cel mai departe pietre in Bistrita.

probikeaddiction cicloturism valea bistritei 17

Apoi, am urcat bicicletele Ioanei si lui Stefan pe masina si a pornit aventura pe doua roti a lui Cristi.

probikeaddiction cicloturism valea bistritei 16

De soseaua ca in palma Cristi s-a bucurat nespus. A tras pe catarari si a prins viteza pe coboari. Stiti cata bucurie poate sa aduca o tura cu bicicletele, nu?

probikeaddiction cicloturism valea bistritei 18

Te incurajam sa descoperi Raiul tau dincolo de un pod suspendat peste Bistrita! Inspiratie!

probikeaddiction cicloturism valea bistritei 13

probikeaddiction cicloturism valea bistritei 3

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI