Anuntam cu bucurie organizarea unei ture de cicloturism in familie, la Prisacani, spre gradina de legume a domnului Mihaita, aflata exact pe malul Prutului. Intalnirea va avea loc sambata, 20 august 2016, la ora 11, la Primaria Prisacani. Pentru cine doreste sa mearga pana la Prisacani pe bicicleta, plecam la ora 9, din parcarea Carrefour Felicia.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction bike touring family cicloturism in familie

Aceasta este o tura anuala, aflata la cea de-a treia editie. In anii trecuti am aflat cu bucurie ca o casca de bicicleta e perfecta pentru pus legume si fructe proaspat culese, am gasit o floarea soarelui "ca o umbrela", am aruncat cu pietricele in Prut si ne-am dat seama cat de aproape e o alta tara. Pornim din nou in aventura curiosi sa vedem ce putem descoperi de data aceasta!

De la Primarie vom pleca in grup spre gradina plina de minuni a domnului Mihaita. Hectare intregi de pamant cultivat cu legume delicioase, pe malul Prutului. Acolo vom vedea cum cresc legumele - Doamne ce minunatii s-au copt. Cum arata legumele, jocuri interesante, gradini si sere cat vezi cu ochii. In plus, cine doreste poate cumpara direct de la domnul Mihaita rosii, castraveti, morcovi, sfecla, varza, ardei...cate si mai cate.

probikeaddiction tura de cicloturism in familie prisacani 2

Drumul dintre Primarie si gospodaria domnului Mihaita are aproximativ 3 kilometri, dintre care 2 kilometri sunt de parcurs pe sosea, pe un drum slab circulat si inca un kilometru pe drum pietruit, dar care nu presupune dificultati. Drumul este plat. Recomandam tura de cicloturism pentru copiii de peste 5 ani, fara roti ajutatoare. De asemenea, fiind vorba despre o tura de cicloturism cu copiii, incurajam pedalatul in familie, astfel incat cei mici sa fie insotiti de cel putin un membru al familiei, pe bicicleta.

FORMULAR DE INSCRIERE

Tura va incepe cu cateva sfaturi legate de siguranta a mersului pe bicicleta, grupul va merge compact, cu opriri destul de dese, dar scurte, in functie de nevoile copiilor. O masina Probikeaddiction se va afla in apropiere in caz de necesitate (poate cara bagaje, apa, persoane care au obosit - dar nu credem ca va fi cazul).

Nu incurajam parcurgerea traseului alaturi de copii de parintii cu masini, deoarece am aglomera strada si am putea pune probleme legate de siguranta. In schimb, toti parintii sunt bineveniti pe biciclete!

probikeaddiction tura de cicloturism in familie prisacani 6

Sambata, 20 august 2016

  • punct de intalnire Primaria Prisacani, ora 11.00 (localitatea se afla la jumatate de ora de Iasi, iesirea spre Tomesti - distanta Iasi-Prisacani fiind de 28 km)
  • Legenda tunurilor, minicurs de siguranta in trafic, tura de cicloturism, vizitarea gradinii si serelor cu minuni ale domnului Mihaita, jocuri si degustare de legume, culese chiar de noi, distractie - adica ingredientele perfecte ale unei sambete petrecute in natura!
  • recomandam copiilor peste 5 ani, care deja merg pe bicicleta fara roti ajutatoare
  • purtarea castii - obligatorie
  • fiind o tura de cicloturism in familie, copilul va fi insotit de cel putin un membru al familiei, pe bicicleta
  • pret: 30 lei/persoana

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

  • 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 50 de lei/bicicleta.
  • un suport Thule pentru 3 biciclete cu prindere pe carlig. Pret inchiriere 80 de lei.

FORMULAR DE INSCRIERE

Vezi aici ce frumos a fost in anii trecuti: Album 2014, Album 2015.

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI