Invata sa incondeiezi oua folosind metode traditionale - chisita si ceara, intr-un atelier practic inedit, la care te invitam sa pedalezi in familie, sambata 20 aprilie 2019.

Incepem sezonul turelor ghidate de cicloturism cu o plimbare pe biciclete speciala, in cadrul careia accentul cade pe traditie si cultura pur moldoveneasca - cuprinde un atelier practic de inchistrire a oualor. Tura se adreseaza atat familiilor cu copii, cat si cicloturistilor dornici sa incondeieze oua si sa afle franturi din istorie si traditii satesti. Noutatea acestui an este schimbarea traseului - vom merge pe malul Jijiei tocmai pentru ca sa incurajam pedalatul si in randul copiilor.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction iasi cicloturism prisacani incondeiat 15

Tura va avea loc sambata, 20 aprilie 2019.

varianta 1: Plecare direct din Iasi, ora 10, parcare Carrefour Felicia. Pentru cicloturisti adulti. Deplasare Iasi-Tomesti-Chiperesti-Valea Jijiei-Moreni-Prisacani pe bicicleta - aproximativ 26 km, fara diferenta mare de nivel. Nu recomandam ca pe acest traseu sa pedaleze copiii din cauza traficului aglomerat din portiunea Iasi-Tomesti. Pentru familii cu copii, recomandam varianta 2, cu plecare din Tomesti.

varianta 2:Plecare din Tomesti, din zona intersectiei aflata vizavi de Sala de Sport, ora 11. Traseu potrivit si pentru cicloturism in familie. Deplasarea se face pe ulite putin circulate si pe malul Jijiei. Suprafata de rulare este formata din asfalt, pamant si pietris. Traseul este plat : Tomesti- Chiperesti-Valea Jijiei-Moreni-Prisacani si are 10 km.

probikeaddiction iasi cicloturism prisacani incondeiat 13

varianta 3: In cazul in care doriti sa pedalati cu copii mai mici, cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 ani sau care considerati ca nu vor face fata la traseul Tomesti-Prisacani (si retur), pe bicicleta, va rugam sa ne scrieti in formularul de inscriere. In acest caz, avem pregatit un traseu local in Prisacani de 7 km dus-intors intre primarie si scoala, acolo unde avem atelierul practic de incondeiat oua. Vom parcurge si acest traseu doar daca se strang cel putin 5 copii impreuna cu familiile lor si ne vom intalni la scoala cu restul grupului care pedaleaza din Iasi/Tomesti.

Pret: 50 lei/persoana, indiferent de varianta aleasa. Pretul include atelier de inchistrire a oualor, vizita la fosta biserica a satului, monument national aflat in albia Prutului, minicurs de siguranta in trafic, asistenta rutiera, asistenta tehnica, servicii foto-video, ghidaj.

probikeaddiction cicloturism iasi incondeiat oua prisacani 31

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

  • 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 50 de lei/bicicleta.
  • un suport Thule pentru 3 biciclete cu prindere pe carlig. Pret inchiriere 80 de lei.

Va asteptam cu drag!

Multumim gazdelor noastre de la Scoala Prisacani, care sunt foarte primitoare de fiecare data! Ne bucuram ca astfel ne ajuta sa promovam frumusetea satului romanesc si a traditiilor sale.

Vezi cum a fost in celelalte editii: 2014, 2016, 2018.

probikeaddiction cicloturism iasi incondeiat oua prisacani 6


 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI