CICLOTURISM PROBIKEADDICTION CALIMANI


UPDATE 27.07.2018

Anul asta, vremea ne-a cam dat de furca si am fost nevoiti sa tot amanam ture faine. Din fericire, apoi au iesit si mai frumoase, ceea ce speram sa se intample si cu nocturna care trebuia sa aiba loc azi cu ocazia eclipsei totale de luna. Dupa o ploaie puternica si nori densi, cerul s-a inseninat.

Am ajuns la Lacul Dorobant, e adevarat fara biciclete, ca sa ne bucuram de spectacolul naturii si am facut cateva fotografii. Mirosul padurii si al florilor era minunat dupa ploaie. Mai putin prietenosi erau cei 5 caini care latrau toate masinile care le ieseau in cale si la care va trebui sa fim atenti saptamana viitoare la tura. Ne-a bucurat insa vederea unei vulpi ce iesea timid din padurea de pe marginea drumului spre Ciric. Speram ca si voi ati avut o seara frumoasa. Ne vedem saptamana viitoare pe traseul provocator de noapte, pe biciclete, intr-o adevarata experienta sinestezica!

 probikeaddiction iasi nocturna cicloturism

In noaptea de 27 spre 28 iulie va avea loc cea mai lunga eclipsa totala de Luna a acestui secol - prilej perfect pentru o tura inedita de cicloturism in nocturna. Momentul este unic tinand cont ca urmatorul fenomen asemanator va avea loc dupa spusele astronomilor abia in 2091.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction cicloturism iasi dorobant luna sangerie eclipsa luna 3

Eclipsa va fi cea mai lunga a acestui secol, deoarece coincide cu apogeul lunar – adică momentul cand Luna se afla mai departe de Pamant ca oricand. Eclipsa va dura astfel o ora si 43 de minute, cu patru minute mai putin fata de maximul de timp pe care il poate atinge acest fenomen. Daca este senin si suntem norocosi, vom putea vedea si planeta Marte. Practic vom avea 2 luni de foc pe cer, ceea ce poate fi o ocazie minunata pentru  fotografii. Tocmai de aceea, ne propunem sa pedalam pana intr-un loc special.

Cum ar fi sa vedem eclipsa de luna de pe malul lacului Dorobant, dupa o tura faina de pedalat si apoi sa coboram spre Iasi prin padure, noaptea, dar in deplina siguranta?

FORMULAR DE INSCRIERE

In noaptea cu Luna sangerie, se poate intampla totul! Iata detaliile turei pe scurt:

  • vineri, 27 iulie 2017, intalnire la ora 19.30 in fata Casei de Cultura a Studentilor (Fundatie)
  • traseu mediu ca nivel de dificultate - se pedaleaza seara si pe timp de noapte pe sosea, drum pietruit si poteca prin padure
  • lungimea totala a traseului  - aprox. 25 km cu diferenta totala de nivel de 320 m
  • Carlig - Cuza Voda - Dorobant (oprire pentru observarea eclipsei si fotografii pe malul lacului)  - Aroneanu - Iasi
  • portiune de aprox 3,5 km prin padure parcursa pe timp de noapte - peponderent la vale, pe alocuri cu obstacole
  • Ajuta la sustinerea proiectelor ProBikeAddiction! Participarea la eveniment se face in baza unei donatii minime recomandate de 15 lei care include minicurs de tehnica de parcurgere a portiunilor de padure si drum pietruit si deplasare in siguranta pe timp de noapte, asistenta tehnica, servicii foto-video.
  • aceasta tura nu beneficiaza de asistenta rutiera, iar participantii trebuie sa aiba un nivel cel putin mediu de pedalat.
  • bicicletele trebuie sa fie obligatoriu obligatoriu echipate cu lumini puternice (nu doar licurici) si recomandam purtarea castii si a unei vestimentatii care sa asigure o cat mai buna vizibilitate. Luminile frontale vor ajuta pentru portiunea de padure. De asemenea, luati in considerare ca pe malul lacului si prin padure sunt tantari, asa ca recomandam haine lungi.

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

  • 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 50 de lei/bicicleta.

FORMULAR DE INSCRIERE

buton 3

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI