CICLOTURISM PROBIKEADDICTION CALIMANI


Intr-o dupa-amiaza am pornit sa ne plimbam pe dealurile din preajma Iasului. Apusul ne-a prins mancand un cas formidabil de bun la o stana din zona Horlesti. Acolo va invitam si pe voi sambata, 12 mai 2018, pe un traseu ce parcurge sate din jurul Iasului, pe langa balti si lacuri, cu peisaje superbe, monumente inchinate boierilor, biserici cu istorie pentru ca in final sa ajungem la stana. Gazda noastra va pregati bunatati specifice, cat timp noi vom intra in povestea unei dintre cele mai vechi meserii traditionale. Aceasta este o tura pentru adulti, cu grad mediu de dificultate (dat de diferentele de nivel si starea drumului - nu foarte buna pe alocuri). Cu toate acestea, numarul total la kilometri parcursi nu este foarte mare (30 km dus-intors). Ca de obicei, oferim asistenta rutiera, iar viteza de deplasare va fi adaptata grupului. Recomandam purtarea castii de protectie, luminile sunt obligatorii, pentru ca la intoarcere, cel mai probabil, va fi intuneric.

probikeaddiction cicloturism iasi stana 13

FORMULAR DE INSCRIERE

Punctul de intalnire este Rond Agronomie. De acolo plecam spre Breazu, cotind pe dealuri pentru a gasi frumoasa biserica de la Tautesti ce ni se arata de fiecare data surprinzatoare. Monumentul cu adevarat deosebit ridicat in cinstea boierului Procopie T. Florescu, ctitor al primei biserici din Tautesti ocroteste parca ruinele vechiului lacas de cult ce au inceput sa iasa la iveala. Povestea intregii zone este cu atat mai interesanta cu cat boierul a ocupat mai multe functii administrative pe vremea lui domnitorului Mihail Sturdza.

 probikeaddiction cicloturism Biserica Sf. Nicolae Tautesti 2

Ne continuam apoi drumul spre stana de la Horlesti  - frumos situata pe un deal dintr-un capat al satului. E vremea mulsului. Vom afla cum de dainuieste peste timp pastoritul, ocupatie traditionala atat de complexa. Gazda noastra primitoare este ciobanul Petru Omusoru ce a adunat in batatura peste 500 de oi. Vom vedea cum se face branza si cat de importanta este calitatea pasunii pentru ca gustul de cas sau de urda sa fie perfect. Bineinteles vom savura din produsele pregatite la stana. De pe deal ne vom bucura impreuna de apus. Ne vom intoarce spre Iasi apoi pe un drum usor, plat, prin Vanatori si Carlig spre Copou.

probikeaddiction stana cicloturism

FORMULAR DE INSCRIERE

Detaliile turei pe scurt: 

  • Sambata, 12 mai 2018
  • Punct de intalnire Rond Agronomie, ora 15
  • Grad de dificultate mediu dat de diferentele de nivel si starea drumului
  • Numar de kilometri: 30 km dus-intors
  • Bicicletele trebuie sa fie obligatoriu echipate cu lumini
  • pret: 60 lei/persoana, include minicurs de tehnica de parcurgere a portiunilor tehnice si de drum pietruit, masa de la stana, asistenta rutiera, asistenta tehnica, servicii foto-video, ghidaj.

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

  • 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 50 de lei/bicicleta.

Va asteptam cu drag!

FORMULAR DE INSCRIERE

 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI