CICLOTURISM PROBIKEADDICTION CALIMANI


Intre Pasti si Inaltare, pe o vreme minunata si un drum strajuit de copaci proaspat infloriti, va invitam la o tura de cicloturism speciala, in cadrul careia accentul cade pe traditie si cultura pur moldoveneasca - cuprinde un atelier practic de inchistrire a oualor. Tura se adreseaza atat familiilor cu copii de peste 6 ani, cat si cicloturistilor dornici sa incondeieze oua si sa afle franturi din istorie si traditii satesti.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction cicloturism iasi incondeiat oua prisacani 6

Tura va avea loc sambata, 21 aprilie 2018. 

varianta 1 pentru experimentati: punct de intalnire - parcarea Carrefour Felicia, ora 10.00. Deplasare Iasi-Prisacani pe biciclete, aproximativ 28 de km, pe sosea, o singura urcare in localitatea Tomesti. Dus-intors: 56 km. La 12.00 regrupare cu familiile cu copii si ciclistii incepatori, in fata Primariei Prisacani. Tura scurta de cicloturism, din zona Prisacani - catre locul unde vom incondeia oua si biserica din lemn si valatuci din satul Moreni (monument istoric secolul XIX) se va face intr-un ritm lejer adaptat tuturor participantilor. Deplasarea Iasi-Prisacani si Prisacani-Iasi, pe biciclete se va face intr-un ritm mai alert, firesc pentru participantii la tura lunga. Va multumim pentru intelegere.

varianta 2 pentru incepatori si familii cu copii: punct de intalnire - Primaria Prisacani, ora 12.00 (localitatea se afla la 40 de minute de mers cu masina de Iasi, iesirea spre Tomesti, spre Albita, se face stanga in dreptul localitatii Osoi. Distanta Iasi-Prisacani: 28 km) satul Prisacani este urmatorul dupa Moreni, iar primaria se afla pe partea dreapta, vizavi de stadionul satesc. Va recomandam sa aveti grija la grupul de ciclisti participanti ai turei ProBikeAddiction, cu care cel mai probabil va veti intalni pe traseu spre Prisacani si sa ii depasiti cu grija, la cel putin 1 m-1.5 m distanta laterala. Va multumim pentru intelegere.

FORMULAR DE INSCRIERE

probikeaddiction cicloturism iasi incondeiat oua prisacani 30

In satul Prisacani, nu recomandam deplasarea masinilor alaturi de ciclisti, pentru a nu exista probleme legate de siguranta. In schimb, toata lumea este binevenita pe biciclete. Traseul din sat are aproximativ 7 km (dus-intors pana la Primarie), va fi strabatut pe drum plat, putin circulat, in grup si este potrivit inclusiv familiilor cu copii mai mari de 6 ani.

Pret: 35 lei/persoana, indiferent de varianta aleasa. Pretul include ghidaj, atelier de inchistrire a oualor, vizita la biserica din lemn "Sf. Nicolae" din satul Moreni, minicurs de siguranta in trafic, asistenta rutiera, asistenta tehnica, servicii foto-video, ghidaj.

probikeaddiction cicloturism iasi incondeiat oua prisacani 31

ProBikeAddiction ofera spre inchiriere la cerere:

  • 3 biciclete performante marca CROSS si echipament de protectie - casca, lumini. Pret inchiriere 50 de lei/bicicleta.
  • un suport Thule pentru 3 biciclete cu prindere pe carlig. Pret inchiriere 80 de lei.

Va asteptam cu drag!

FORMULAR DE INSCRIERE

PS. Nu stim cum se intampla, dar noi pedalam pentru a incondeia oua la Prisacani din doi in doi ani. Astfel, va invitam sa vedeti cum a fost la tura de cicloturism din 2014 si la cea din 2016. Click pe link-uri pentru fotografii! Multumim gazdelor minunate de la scoala din Prisacani.

 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI