CICLOTURISM PROBIKEADDICTION CALIMANI


UPDATE - Evenimentul va avea loc sambata, 17 iunie, incepand cu ora 17. Punctul de plecare este espanada din fata fostului Tribunal (Str. Anastasie Panu).

Va invitam sambata, 17 iunie 2017 la o tura de cicloturism speciala, in care vom (re)descoperi istoria Iasului din vremea in care orasul nostru era capitala de razboi a Romaniei. Ideea acestui proiect - "Traseul memoriei" a plecat de la faptul ca intr-una dintre plimbarile noastre pe bicicleta am facut un exercitiu de imaginatie si am incercat sa privim Iasul ca si cum am fi turisti si nu locuitori ai orasului. Am descoperit ca trecem cu vederea prea multe locuri si cladiri frumoase, care ascund in spate povesti extraordinare. Asa ca va dam intalnire la prima tura dintr-un intreg serial prin care ne propunem sa ne autodescoperim, prin istoria si cultura locurilor in care traim, sambata 17 iunie 2017. Tura de cicloturism se desfasoara in cadrul Festivalului International al Educatiei (FIE) 2017, cu sprijinul Primariei Iasi. PARTICIPAREA ESTE GRATUITA. Inscrierea online este importanta pentru tragerea la sorti de la sfarsitul turei!

probikeaddiction cicloturism

probikeaddiction TRASEUL MEMORIEI IasiPe langa invitatia de a (re)descoperi orasul, al doilea mesaj important pe care dorim sa il transmitem prin organizarea acestei ture este necesitatea biciclistilor de a se simti in siguranta in trafic. De aceea, va invitam in numar cat mai mare la aceasta plimbare! in plus, prin tragere la sorti, 20 dintre participanti vor primi huse reflectorizante pentru rucsaci, tocmai ca sa le sporeasca vizibilitatea in trafic. 

Traseul memoriei - sambata, 17 iunie 2017, ora 17.00:

plecare esplanada din fata fostului Tribunal (str. Anastasie Panu)  (ora 17) - bdul Independentei - bdul Copou - oprire la Garnizoana din Copou, oprire la Universitatea Al. I. CuzaSala Gh. Asachi, Fundatie, str. Garii, Gara, str. Garii, str. Arcu, str. St. cel Mare, Primarie. Oprire Palatul Roznovanu - tur pietonal - muzeul Mitropoliei, Teatru National, sediul BNR, Palatul Roznovanu - oprire in Sala Mare a Primariei unde va fi efecturata tragerea la sorti. 

FORMULAR DE INSCRIERE

 Inscrierea online este importanta pentru tragerea la sorti de la sfarsitul turei!

Turul de cicloturism presupune oprirea la anumite obiective si vizitarea acestora. Sunt acele cladiri importante pe cand Iasul era capitala de razboi a Romaniei si in plus, sunt cladiri la care nu avem acces chiar in fiecare zi ca ieseni. De aceea, speram ca va veti bucura mult de opririle pe care le vom face.

 La fiecare dintre obiectivele pe care le vom vizita, bicicletele vor putea fi lasate in zone pazite. Cu toate acestea, va sfatuim sa luati cu voi antifurturi, ca pe perioada vizitarii, bicicletele sa poata fi legate intre ele sau de zone sigure. 

Va rugam ca bicicletele sa fie echipate cu lumini, in cazul in care tura se va termina pe intuneric. De asemenea, recomandam purtarea castilor de protectie.

Tura este recomandata persoanelor de peste 14 ani.

Ne-am propus sa facem fotografii de grup la obiectivele pe care le vizitam, tocmai pentru a promova cat mai mult frumusetea Iasului si istoria orasului.

Deplasarea in tura va fi facuta respectand regulile de circulatie. Intreg grupul va fi insotit de politie pentru a putea trece in cat mai multa siguranta prin intersectiile principale ale Iasului.

La finalul turei, suntem invitati in Sala Mare a Primariei pentru a face tragerea la sorti pentru cele 20 de huse reflectorizante pentru rucsaci. Pentru participare, este necesara completarea formularului de inscriere.  Inscrierea online este importanta pentru tragerea la sorti de la sfarsitul turei!

probikeaddiction cicloturism

Tura de cicloturism Traseul memoriei este inclusa in programul FIE 2017. Festivalul Internaţional al Educaţiei FIE este un proiect cultural – educativ anual, organizat în perioada mai – iunie (spre sfârșitul anului școlar / universitar) de către Primăria Municipiului Iaşi, împreună cu universitățile de stat din Iași, Inspectoratul Școlar Județean, instituțiile de cultură de stat sau private, precum și operatori culturali independenți și societatea civilă.

Spre deosebire de celelalte ediții, în acest an manifestările principale au la bază un concept unitar, legat de Centenar: anul viitor, se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918, iar anul trecut s-au împlinit 100 de ani de la momentul în care Iașul a fost Capitala României. Tocmai din acest motiv, tura de cicloturism propusa parcurge un traseu prin Iasi la obiectivele care au avut o insemnatate deosebita pe vrema in care Iasul era capitala de razboi a Romaniei.

Va asteptam cu drag!

FORMULAR DE INSCRIERE

 Inscrierea online este importanta pentru tragerea la sorti de la sfarsitul turei!

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI