CICLOTURISM PROBIKEADDICTION CALIMANI


Aceasta este o tura noua pe care am facut-o pentru prima data pe 27 august 2016 si pe care cu siguranta o vom mai repeta. Motivele pentru care ne-am hotarat ca trebuie neaparat sa mai mergem la stana sa vedem apusul sunt multiple si tin de gazde, peisaj, oameni minunati.

probikeaddiction cicloturism stana iasi 1

In aceasta tura am resimtit din plin relieful colinar al Iasului - atat pe sosea, cat si pe drum pietruit. La Tautesti, am ajuns exact in locul pe unde trecea linia frontului in timpul celui de-al doilea razboi mondial. De acolo au fost oprite trupele sovietice - prin zona bisericii si cimitirului de la Tautesti erau sapate transeele de aparare pe linia Chisinau-Iasi-Targu Frumos. Asa se face ca biserica veche a fost daramanta - acum se vad doar o parte dintre ruine.

probikeaddiction cicloturism stana tautesti

De la Tautesti ne-am deplasat spre stana. Gazdele noastre - familia Omusoru - ne-au pregatit numai bunatati. Cas proaspat, jantita, tochitura de oaie si cas dulce, la desert. Un adevarat ospat delicios de ne-am lins pe degete. Adevarul este ca de mult nu mai mancasem carne de oaie gatita astfel - fraged cu gust senzational.

probikeaddiction cicloturism stana iasi 15

Cele 500 de oi au stat la mulsul de seara, iar de la capre am putut degusta lapte proaspat cu spuma.

probikeaddiction cicloturism stana iasi 16

Apusul a fost pe masura bucuriei noastre. Multumim gazdelor noastre pentru primirea pe care ne-au facut-o si tuturor participantilor ca au impartasit bucuria de a merge la stana alaturi de noi. Pe curand!

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI