Tura de la Dobrovat din 2 mai 2016 a fost o tura a depasirii limitelor, a frumosului si descoperirii de locuri noi, oameni minunati si peisaje superbe. Multumim tuturor participantilor! A fost o aventura frumoasa si speram sa ne revedem curand, tot pe pedale!

probikeaddiction cicloturism iasi dobrovat

Urcarea Buciumului a fost o premiera pentru multi dintre participanti si cu toate acestea am reusit cu totii sa ajungem cu bine si cu bucurie in drumul spre Dobrovat, acolo unde codrii stau parca de paza catre o fortareata plina de comori.

Prima dintre ele, insasi ultima ctitorie a domnului Stefan cel Mare, manastirea Dobrovat, cu specificul , frumusetea si legendele care ii cad pe umeri de peste 510 ani.

probikeaddiction cicloturism iasi dobrovat 2

Apoi, am mers intr-un alt loc special - marturie a dorintei stramosilor plaiesilor lui Stefan sa auda slujbele in limba romana - la Biserica de lemn, monument istoric din Pahomia. Acolo, la umbra nucilor din curtea bisericii simti o liniste aparte. Din nou, este loc de vorba buna si povesti.

probikeaddiction cicloturism iasi dobrovat 3

Si pentru ca trebuie sa vedem manastirea in toata frumusetea ei, o perspectiva de ansamblu a zonei ne deschide apetitul pentru noi depasiri ale limitelor - de data aceasta cum ar fi sa urci o panta abrupta, pe bicicleta...intrebarea este omul pe bicicleta sau cu bicicleta in spinare. Oricare dintre variante este acceptata:), iar voia buna, garantata.

probikeaddiction cicloturism iasi dobrovat 4

Kilometrii de parcurs pana in Iasi par mai frumosi pe drum forestier, atunci asa sa fie. A fost o tura provocatoare, pentru fiecare un castig. Si ce zi minunata! Multumim tuturor participantilor nostri!

probikeaddiction iasi dobrovat cicloturism 05

Albumul foto integral al turei poate fi vazut pe pagina de facebook Probikeaddiction.


 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI