Prin tura de cicloturism "Oua incondeiate la Prisacani" ne-am gandit sa aducem in atentie un obicei vechi si extraordinar de frumos si migalos - cel al incondeierii oualor. Toti participantii turei, fie ei adulti sau copii au lucrat cu imaginatie oua pe care au putut apoi sa le ia acasa, ca amintire. Instrumentele folosite au fost cele traditionale - chisita, ceara, vopseaua de oua, iar suportul oua de gaina si de gasca.

cicloturism probikeaddiction iasi prisacani 2016 2

Ce poate fi mai frumos decat incantarea participantilor mandri de reusitele lor in ceea ce priveste ouale incondeiate. Ma mult decat atat, s-au interesat de unde pot gasi chisite....cine stie de Pasti ce oua frumoase vor pune pe masa. Pentru acesta tura avem de multumit gazdelor noastre primitoare ce au pregatit impreuna cu copiii de la Scoala gimnaziala Prisacani toate cele necesare desfasurarii in bune conditii a atelierului.

Am fost asteptati cu ospitalitate pur prisacaneana - cu paine si sare, un pahar de tuica, cozonac. Dupa ce am incondeiat oua, am viitat biserica de lemn din Moreni, monument istoric construit in 1830. Acolo am gasit o liniste aparte si un preot primitor. Multumim tuturor participantilor turei de cicloturism - speram ca v-ati simtit minunat pedaland prin sate din apropierea Iasului si dealuri inverzite. Albumul foto complet al turei (adica peste 180 de fotografii) poate fi gasit AICI.

Multumim tuturor pentru participare!

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI