probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


 Toti “evadatii” s-au ‘eliberat’ prin suferinta si fericire. Au scandat in cor numaratoarea inversa la Start, au traversat padurea umar la umar pe biciclete din ce mai performante Aproximativ 3000 de concurenti inscrisi care au pedalat aproximativ 55 de kilometri de la Baneasa la Snagov. Prin padure, balti, namol si praf, dar si prin soare, lanuri de rapita, pajisti verzi si margini de lac!

Sa treci pragul psihologic de 1000 de concurenti. Aici este bariera. Daca ai reusit sa atragi atatia oameni, daca ai conditii de cazare pentru atatia oameni, atunci merita sa dai o alta anvergura evenimentului tau. La Prima Evadare este mai simplu: nu ai nevoie sa asiguri cazare pentru bucuresteni, asa ca deja ni se pare plauzibil si un maraton MTB cu 10.000 de participanti. Mai ramane sa rezolve organizatorii aspectul legat de logistica traseului...

 Concurenti, clasamente

prima evadare bilantAu fost inscrisi 2924 concurenti. Cu 3 mai putin decat anul trecut???? Au ajuns la linia de final aproximativ 2100 de participanti. Dar daca luam in calcul si biciclistii care au venit in calitate de spectatori, putem evalua la aproximativ 3.500 de biciclisti adunati in padurile de la Baneasa si Snagov. A castigat in clasamentul general tot Lucian Logigan (ProCycling), ca si anul trecut. Suprinzator a fost ca Wouter Cleppe (unul dintre favoritii de anii trecuti, castigator de doua ori la Prima Evadare) nu a mai venit de data aceasta, iar Arpad Kelemen ( NoMad CST Merida) a intrat acum in cursa la categoria „ciclo-cross” unde a şi ocupat locul 3. O altă surpriza a fost intrarea in aceasta competitie a celor celui mai bun triatlonist semnat cu Veloteca & Merida: Ciprian Balanescu, campion national si vice-campion balcanic. El a trecut linia de sosire pe 38 la general si pe 18 la categoria Elite, obosit dupa o mare competitie de alergare (de 10.000m) la care a fugit cu o zi inainte. Un alt triatlonist Veloteca & Merida, binecunoscutul Sorin Boriceanu, a intrat pentru intaia oara in competitia Primei Evadari si a venit direct pe locul 12 la categoria sa de varsta (30-39 ani). Este limpede ca triatlonul are alti parametri tehnici de concurs fata de maratoanele MTB, dar la fel trebuie observat si ca Prima Evadare este o competitie de MTB pe plat, situatie care i-a atras si pe triatlonisti in lupta.

prima evadareEchipajul NoMad si-a adjudecat in clasamentul Elite Open locurile 10 (Robert Dobai) si 11 (Ionut Sdraila). Este evident ca ciclistii nostri de la NoMad nu au un atu foarte puternic in aceasta competitie, deoarece ‚stelele’ echipei sunt foarte specializate pe munte cu catarari si coborari de mare efort, viteza si indemanare tehnica.

21 concurenti la ciclocross / 18 sositi. In Top 10, NoMad CST Merida a avut 3 concurenti (Arpad Kelemen / locul 3, Szigyarto Laszlo / locul 5, Marin Marian / locul 10.
Am avut 308 fete la start (mai putine decat in 2013!, probabil le-a stricat cheful noroiul), din care 211 au trecut linia de sosire. Irina Dumitru (acum la BikeXpert) a sarit de pe locul 5 pe 1 cu mare dezinvoltura. Emese Fodor (ex- NoMad CST Merida) a urcat de pe 6 pe 2 anul acesta cu mult mai multa indarjire acum, Alexandra Lazar (NoMad CST Merida) a coborat un loc de pe 2 pe 3, in schimb Gyurka Zsuzsa, care a castigat categoria feminin open trei ani la rand pe cand avea 15-17 ani, a venit acum pe pozitia a patra, nefiind intr-o forma maxima.
Au luat startul 478 de reprezentaţi ai unor companii şi au trecut linia de sosire 21 echipe mixte a cate 5 membri, mai putine decat anul trecut (cand am numarat 29 echipe).

  • Din 45 de cupluri mixte, au sosit 34;
  • Doar 4 echipaje de tandem anul acesta;
  • Din 76 echipe de familie / 56 au sosit fata de 66 cate au incheiat anul trecut.

prima evadare rezultateIn concluzie, este evident ca vremea rea din ultimele zile i-a speriat pe destui doritori, si din pacate pentru ei vremea frumoasa din ziua concursului i-a facut sa regrete absenta de la Start. Poate data viitoare vom avea parte de vreme buna in toata perioada si atunci vom inregistra un nou record de participanti.
Concursul s-a desfasurat intre București și Snagov prin paduri și drumuri de pamant pe o distanța de aproximativ 54 de km. Traseul a avut 4 zone de alimentare, 13 puncte de control, o zona de start și alta de finish.

Mecanicii Veloteca v-au stat la dispozitie la Prima Evadare
Din punct de vedere organizatoric, avem si noi parte de un ‘sprint’ al set-up-ului, deoarece este o provocare imensa pentru noi sa montam la Finish intreg arsenalul de expunere si de logistica intr-o singura ora, in conditiile in care acelasi pachet de mesh/uri, bannere, steaguri, corturi, garduri sau mese au fost montate in pre-ziua concursului in 5 ore! Dar am dovedit in fiecare an ca reusim si asta ne motiveaza sa cautam mereu solutii practice de ‘campare’!

Echipa Veloteca a asigurat gratuit reglarea franelor participantilor, timp de trei zile in Tabara Primei Evadari de la Hotel Caro. Apoi a asigurat la Start, din dimineata zilei de duminica, reglarea franelor, reglarea presiunii si a schimbatoarelor. Zeci de concurenti au beneficiat de sprijinul nostru pentru a pleca mai increzatori in prima evadare 2014bicicletele lor. Apoi am asigurat interventiile tehnice urgente pe traseu, la punctele de control desemnate la Prima Evadare: mai exact in CP 6 si CP 8, sau prin reprezentantul nostru tehic de pe ATV-ul care a asigurat inchiderea caravanei. Echipajele Veloteca au oferit gratuit si camere CST de schimb celor care aveau pana in traseu, dar se pare ca anul acesta nu au mai fost prea multe pene, caci spre deosebire de anul trecut, datorita ploilor abundente s-au inmuiat spinii si crengile, iar pietrele colturoase erau acum prea alunecoase pentru a mai aplica “muscatura sarpelui”. Singurul care a avut cu adevarat ghinion de la noi a fost Marian Marin, cu 2 pene care l-au coborat pe locul 10 la categoria sa. Pentru evitarea ghinioanelor de la inceputul sezonului si de la Campionatul European de Duatlon, Ciprian Balanescu a folosit solutie SLIME anti-pana. Si nu a fost singurul!
Mesajul nostru pentru toti cei care se pregatesc sa participe la concursuri: nu investiti in piese ieftine si nu veniti la revizie sau up/grade in ziua de dinaintea evenimentului. NU veti mai putea fi serviti, si va ratati sansa unei distractii pe cinste sau a unui rezultat de invidiat!

***Comunicat de presa preluat de la Veloteca. Foto credit: www.primaevadare.ro

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider