probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Ne place sa vedem copii pe bicicleta. Si mai mult ne place cand vedem o familie intreaga pe biciclete. Surprinzator sau nu, incep sa fie si Iasi familii care isi petrec timpul mergand pe biciclete, fie prin parcurile din Copou, fie pe rute mai retrase de pe langa Ciric, ori Bucium. E un inceput bun, iar noi nu vrem decat sa va incurajam! Iata cateva sfaturi despre cum ai putea planui o excursie cu copiii cu bicicleta.

ProBikeAddiction Cicloturism in familieImportanta este alegerea destinatiei si a rutei pana acolo - fie strazi mai putin aglomerate (daca ai copii mai mari), fie pistele de biciclete - daca esti norocos sa le gasesti (libere).

Nu realiza un traseu foarte lung, ci mai degraba unul rezonabil, astfel incat sa la final sa nu fie toata lumea epuizata si sa nu mai doreasca sa mearga vreodata intr-o astfel de aventura!

Contureaza-ti cateva optiuni de shortcut, asa in caz ca va fi nevoie.

Ai grija la ritm sa fie placut pentru toata lumea - un copil sau un adult care n-a mai mers de mult timp pe bicicleta ar putea sa nu tina pasul, asa incat sustine ritmul plimbarii cat sa fie confortabil pentru toata lumea. Incurajeaza, bucura-te de drum!

Stabileste din timp opririle - estimeaza cam pe unde vei opri si ai grija sa fie un loc prietenos pentru copil/copii. Cei mici se pot plictisi asa ca mai bine stabileste mai multe opriri, dar scurte.

Copiii se bucura mai mult daca merg impreuna cu prietenii. Ai grija ca cei mici sa aiba aproximativ acelasi nivel de pedalare.

Verifica bicicletele cel putin cu o zi inainte de excursie. Pentru asta poti sa apelezi la Cristi, mecanicul ProBikeAddiction.

ProBikeAddiction Cicloturism in familieNu uita sa iei cu tine gustari si apa, sa mentii nivelul energiei ridicat. Bananele, de exemplu, sunt grozave.

Daca te pricepi, ar fi bine sa ai la tine un kit de pana - 1-2 camere, leviere, pompa, petice, eventual un multitool

Si un kit de prim ajutor ar fi util- mai ales daca planuiesti o calatorie mai lunga: plasturi, servetele umede, analgezice, crema pentru protectie solara ( din experienta personala, fruntea si nasul sunt foarte expuse - chiar daca port casca... decat sa ma usture doua zile dupa excursie, folosesc crema)

Casca este neaparat necesara pentru protectie, manusile de ciclist ajuta, iar haina impermeabila e utila daca simti ca se va schimba vremea. Ai grija sa nu ciupesti de sub barbie copilul atunci cand ii pui casca. Daca pui un deget in dreptul barbiei atunci cand ii inchizi casca, ar trebui sa fie in regula. In caz contrar, ciupitura este destul de dureroasa si se lasa cu plansete - pe buna dreptate.

Copiii ar trebui sa mearga in linie dreapta, intre adulti, pentru a fi in siguranta.

Noi ne-am facut un obicei din a promova mersul pe bicicleta in randul copiilor asa ca va invitam la o noua tura pe biciclete, in familie, in gradina cu minuni a domnului Mihaita, pe 20 august 2016. Plimbarea are ca punct central plimbarea intr-o gradina cu legume de zeci de hectare, situata pe malul Prutului, cunoasterea plantelor, observarea felului in care cresc, bucuria de a manca fructe si legume culese direct de noi.  Detalii si inscrieri AICI. Va asteptam cu drag!

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider