Nesiguranța pe șosea, volumul și viteza traficului, lipsa pistelor amenajate și a parcărilor securizate în care să poată lăsa bicicleta reprezintă puncte nevralgice pentru majoritatea cicliștilor, cel putin asa reiese din sondajul nostru. Asa se face ca intre soferi si ciclisti nu este tocmai un comportament civilizat in trafic. Mai mult decat atat, soferii nu sunt inca obisnuiti sa fie atenti si la ciclisti.

De aici si teama unor coliziuni. Englezii au realizat o campanie prin care au testat atentia. Chiar daca aceasta campanie londoneza de constientizare a soferilor cu privire la ciclisti a fost lansata acum cativa ani, mesajul ei ramane puternic! la sfarsitul acestei postari veti putea urmari unul dintre cele mai interesante spoturi spoturi ale campaniei. (Restul le gasiti pe pagina noastra de facebook).

Participanti la trafic, tineti cont de ciclisti! Mentinerea distantei de 1,5 metri intre masina si ciclist poate fi vitala. Prezenti la Turul Cataluniei, ciclistii de nivel mondial (Alejandro Valverde, Nairo Quintana, José Herrada Lopez etc.) promoveaza mentinerea unei distante de 1,5 metri la depasirea unui ciclist pe sosea. Bineinteles, atunci cand este posibil!

 

 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider