Constantin a reusit sa demonstreze ca se poate. Fara masina de asistenta si cu o bicicleta buna, dar nu performanta a parcurs in 34 de ore, 800 de kilometri (27 de ore pe sa). Ultimii 200 de kilometri insa a fortat, piciorul drept i-a cedat si s-a bazat doar pe stangul. "Dupa cei 800 de kilometri inca mai puteam fizic, in schimb nu ma mai puteam baza pe piciorul drept si aveam dureri ingrozitoare. De la Constanta am mers la Vama Veche in plasa unei masini si cand am ajuns inca aveam chef de socializare, asa ca am mai stat cu prietenii", a declarat Constantin ajuns duminica dimineata la 3, la mare, dupa ce nu mai dormise de vineri dimineata.

Calatoria lui a inceput vineri (6 septembrie 2013) la ora 15, din Campulung Moldovenesc. "Am fost insotit de prieteni si ma simteam foarte bine, s-a mers cu 40-45 km/h, aveam si vant din spate. De multe ori am tinut chiar eu trena, chiar daca ar fi trebuit eu sa merg la trena lor. A fost grozav. Am ajuns apoi in Bacau si m-am alaturat protestului privind salvarea Rosiei Montane, am participat la marsul prin oras si am dat un interviu la Antena 1. Am intalnit oameni grozavi care m-au ajutat sa imi echipez mai bine bicicleta de noapte. Eu aveam doar o vesta reflectorizanta si un licurici", a spus Constantin. La ora 8 jumatate dimineata, el a ajuns in Bucuresti. Parcursese deja 190 de kilometri. "Daca ar fi fost alte conditii as fi putut merge asa bine in continuare, numai ca de la Bucuresti am avut doar vant din fata, in Dobrogea urcari fara sfarsit, iar piciorul drept mi-a cedat. Simteam pocnituri, dureri la fiecare miscare si am mers pana la Constanta cu comprese cu apa rece", povesteste Constantin.

Constantin Lucutar111

Din experienta de anul acesta Constantin a tras cateva concluzii importante. "Daca este de mers pana in 500 de kilometri este ok si fara masina de asistenta, insa pentru o distanta mai lunga de atat, trebuie neaparat sa ai asistenta rutiera. Mi s-a intamplat sa fiu obosit si sa vreau sa ma opresc. Ma asezam pe marginea trotuarului la o benzinarie...ar fi fost altceva daca as fi putut sa imi intind picioarele pe bancheta unei masini. Apoi, tot in masina as fi avut si alimentatia. Avandu-le in portbagaj, mi-am ingreunat mult bicicleta. Pe urcarile din Dobrogea, trebuia sa imi mut la propriu centrul de greutate astfel incat sa nu mi se ridice prea tare roata din fata. Cauciucul nou de pe spate acum este foarte uzat. De asemenea, la un moment dat mi s-a terminat mancarea si apa cu saruri si pur si simplu nu am avut de unde sa imi cumpar ceva. In magazinele satesti nu aveam o variatie foarte mare ...ma saturasem de banane. Apoi erau cateva localitati in care pur si simplu nu am oprit pentru siguranta mea. A fost important ajutorul unor prieteni din Adjud care m-au escortat pe timp de noapte si au mers paralel cu mine, am facut o pauza cu ei si ne-am simtit foarte bine", a spus Constantin.

 Constantin Lucutar211

Daca ar fi sa o ia de la capat, ar face-o. De altfel, isi propune ca anul viitor sa se pregateasca din timp pentru a dobori recordul de distanta parcursa in 24 de ore. A demonstrat ca are rezistenta si poate pedala, drept pentru care o serie de sponsori s-au aratat deja interesati sa il sustina in aventura de anul viitor pe care doreste sa o omologheze ca record. Anul acesta, Constantin a pedalat 600 de kilometri in 24 de ore, dar stie ca poate traversa Romania de la nord la sud, in 24 de ore parcurgand chiar si 700-750 de kilometri. Acum este in continuare la Vama Veche si isi face recuperarea, la mare. "Pana sa mai pedalez pe distante lungi, voi merge la medic sa vad daca nu am probleme mai grave la picior. Acum nu ma mai doare, pot merge fara probleme. Nu stiu insa cum s-ar comporta la efort", a incheiat Constantin.

Cinteste si Constantin Lucutar: 1000 km pe bicicleta, in 45 de ore.

 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider