ProBikeAddiction a luat legatura cu Politia Judeteana Iasi si pune la dispozitie un ghid cu sfaturi pentru preventia furturilor de bicicleta pe care il poti citi/descarca/share-ui in format pdf chiar de la noi de pe site. Si totusi ce faci daca ti se fura bicicleta? Afla recomandarile noastre mai jos! Doar cunoscandu-ti bicicleta, ai sanse sa dovedesti ca e a ta si o mai poti recupera.

 Din datele Politiei Judetene Iasi reiese ca majoritatea furturilor (peste 50%) au loc in scari de bloc, uscatoare si boxe. De la inceputul anului si pana in prezent, in judetul Iasi, au fost sesizate politiei 126 de furturi de biciclete, iar mai mult de 90% au fost comise in municipiu.

Reprezentantii politiei subliniaza ca orice sistem antifurt poate fi taiat cu flexul. Mai rau, exista sisteme antifurt care pot fi taiate cu o foarfeca cu parghie. Solutia propusa de politisti este asigurarea dubla a bicicletei si montarea unui sistem de alarma.

biciclete furate

Iata ce poti citi in ghid:

  • reguli generale ce trebuie respectate la asigurarea bicicletei;
  • principalele sisteme antifurt existente pe piaţă, mod de folosire;
  • riscurile utilizării în mod necorespunzător a sistemelor antifurt.

Descarca ghidul realizat de Politia Judeteana Iasi pentru preventia furturilor de biciclete si afla cum te poti proteja! Vezi pdf!

 Ce faci daca totusi ti se fura bicicleta?

Sfatul nostru este ca orice ciclist sa aiba actele de proprietate a bicicletei, daca nu, macar seria cadrului notata pe undeva (seria o poti gasi de regula pe cadru, in zona pedalierului). Fotografii cu tine si bicicleta ta, precum si o descriere amanuntita a componentelor de pe bicicleta iti vor fi de folos. Pe langa ajutorul pe care sa il ceri in mod clar Politiei, recomandam sa printezi o fotografie cu bicicleta si sa o imparti peste tot: la service-uri din oras, prieteni, sa o publici pe site-urile de specialitate si pe forumuri (la sectiunea furturi). Un serviciu util poate fi si inscrierea bicicletei in Registrul de biciclete.

Tu cum te asiguri ca bicicleta ta nu va fi furata? Orice idee e binevenita - te asteptam sa comentezi!

Te-ar mai putea interesa si 11 ciclisti ieseni au fost raniti grav in accidente rutiere

 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider