probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Iarna nu prea putem pedala, dar asta nu inseamna ca nu ne bucuram in continuare de natura si activitati in aer liber in familie. Hai afara la zapada! :)

1. Drumetii pe poteci cu mic cu mare

Care este cea mai apropiata padure? Care sunt potecile voastre preferate? Oricare ar fi raspunsurile, merita sa va programati o zi de drumetie prin padure, care vine la pachet cu nas rosu, fericire inexplicabila si se termina de obicei cu o ciocolata calda. Noi mergem cel mai des la Uricani, pe traseul marcat de cicloturism, in padure la Dobrovat sau spre Poiana cu Schit.

probikeaddiction drumetie poiana cu cetate

2. Constructii de zapada, adevarate inginerii: om de zapada, iglu, cazemata

La noi in familie, constructiile de zapada devin din ce in ce mai complexe. Asa se face, spre exemplu, ca pentru constructia oamenilor de zapada avem nevoie de scara. Ne-am perfectionat si tehnica de construire a unui iglu sau a cazematelor.

probikeaddiction om de zapada

 probikeaddiction zapada iglu 1

probikeaddiction zapada iglu 2

Bine, construim si oameni de zapada mai mici :) Depinde de cata zapada si timp avem. Totusi, de fiecare data ne bucuram.

probikeaddiction om de zapada

 3. Bataie cu bulgari de zapada

Oriunde, oricand si din orice parte poate veni un bulgare de zapada. Asa ca pazea!!!

probikeaddiction bataie cu zapada bulgari

4. Partie!!!

Anul acesta, vremea a tinut cu noi asa ca am mers de cateva ori bune la sanius. In Iasi, derdelusurile pe care mergem cel mai des sunt cele de pe malul Bahluiului, in spatele Manastirii Frumoasa, pe Sararie, la partia de schi sau la Schitu Duca. Cea mai lunga partie de sanii pe care ne-am dat vreodata a fost la Paltinis (jud. Sibiu). Am urcat cu telescaunul pentru a ne putea bucura de peste 1 kilometru de coborare!

probikeaddiction sanius

5. Patinaj sau schi?

Stefan (cel mai tanar membru ProBikeAddiction) adora sportul. Daca baschetul si ciclismul sunt cumva implicite, iarna isi aloca intodeauna timp pentru patinaj si schi - schiaza cel mai des la Vatra Dornei, pentru ca nu avem propriile noastre schiuri, iar la patinoar mergem ori de cate ori avem o portita de timp liber.

Ca un secret, pentru a evita cozile de la intrarea pe patinoar care se formeaza in apropierea orei de incepere a unei ture, noi ne-am cumparat un abonament si nu mai trebuie decat sa ne schimbam si intram pe gheata. Seara si la sfarsit de saptamana este mai aglomerat, insa in prima parte a zilei sau in zilele saptamanii se intampla sa fie chiar liber.

probikeaddiction schi patinaj

 6. BONUS: Cu bicicleta pe zapada!

Nu se poate sa lasam bicicleta chiar deoparte iarna. Tot miscare si bucurie in aer liber e. Cu toate acestea, atentie! Pentru siguranta, nu recomandam deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice acoperite cu zapada sau gheata. De altfel exista o interdictie in acest sens si in Codul Rutier. Noi incarcam bicicletele pe masina pana la intrarea pe traseul din padure pe care vrem sa il parcurgem. De curand am fost in Padurea Uricani. Pentru cei experimentati e nevoie de macar un tur dus intors pentru a incalzi musculatura. Pentru incepatori, acum pe zapada, traseul poate fi chiar solicitant...
Distractie placuta !!

 probikeaddiction bicicleta zapada

Suntem curiosi, voi cum va petreceti iarna alaturi de copii? Care sunt derdelusurile si partiile voastre preferate? Asteptam idei de voie buna in comentarii!

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider