probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Multumim celor peste 70 de biciclisti care au participat astazi, 8 iulie 2018 la un eveniment inedit, in care accentul nu a fost pus in mod special pe pedalat, ci pe siguranta in trafic si preventie.

probikeaddiction iasi cicloturism marsul sigurantei

Provocarea adresata biciclistilor a fost de a raspunde la un chestionar gandit de reprezentantii politiei cu privire la o serie de reguli pe care trebuie sa le respectam atunci cand mergem pe bicicleta pe drumurile publice.Toate chestionarele, indiferent de raspunsuri, au participat apoi la o tombola in care premiile au fost legate de deplasarea in siguranta pe bicicleta si vizibilitate. Bineinteles, au fost aflate si raspunsurile corecte, tocmai pentru consolidarea informatiilor.

Ne-am simtit ca de obicei minunat alaturi de voi, dragi prieteni biciclisti. Impreuna vom face deplasarile mai sigure, astfel incat sa schimbam statistica actuala destul de dureroasa potrivit careia numarul de accidente rutiere in care au fost implicati biciclisti este in crestere in prima jumatate a acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

probikeaddiction iasi cicloturism marsul sigurantei 2

CIFRE

 În 2017 ( ian – iunie): 52 accidente rutiere în care au fost implicaţi biciclişti, dintre care 19 pe raza municipiului Iaşi şi 33 în Judeţ.
-    38 dintre aceste accidente s-au produs ca urmare a abaterilor bicicliştilor de la normele de legislaţie rutieră şi doar 14 dintre acestea au avut loc în urma abaterilor conducătorilor auto.
În 2018 în primele 6 luni s-a constatat o creştere a numarului de accidente rutiere cu biciclişti astfel:
-    68 accidente dintre care 25 în Municipiu şi 43 în Judeţ.
-    Dintre acestea, 45 au avut ca motiv de producere abaterea bicicliştilor şi 23 abateri ale conducătorilor auto.

  • În urma celor 68 de accidente cu biciclişti petrecute în decursul celor 6 luni ale acestui an,  2 persoane au decedat şi 11 persoane au fost rănite grav.

Marsul sigurantei pe 2 roti face parte din campania "Fii cu ochii in 4 pe 2 roti" care isi propune constientizarea biciclistilor cu privire la regulile de circulatie, importanta unei echipari corespunzatoare atat a biciclietei, cat si a biciclistului, precum si respectarea unei conduite potrivite in trafic - toate menite sa sporeasca siguranta deplasarii pe bicicleta.

Campania este organizata de Asociaţia Naţională pentru Sprijinirea Victimelor şi Prevenirea Accidentelor Rutiere si Asociatia Probikeaddiction, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Iasi. Multumim pentru sprijin Politiei Rutiere si Jandarmeriei care ne-au fost alaturi, inclusiv pe biciclete, si Primariei Iasi pentru logistica. De asemenea, multumim sponsorilor Moto Velo si Bike4Ride.

ALBUM FOTO

VIDEO

 

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider