probikeaddiction iasi ture private de cicloturism


Vino duminica, 8 iulie, incepand cu ora 10, sa pedalam impreuna intr-un mars al sigurantei pe bicicleta!

Particip la marsul sigurantei pe bicicleta! (formular de inscriere)

  • Numarul accidentelor in care au fost implicati biciclistii ieseni este in crestere fata de prima jumatate a anului trecut, de la 52 la 68! Numai in ultimele 2 saptamani au aparut imagini in social media cu 4 astfel de accidente.

 campanie siguranta probikeaddiction

Accidentele numerose din ulltima perioada in care au fost implicati biciclistii in judetul Iasi ne-a determinat sa raspundem prezent invitatiei de a fi coorganizatorii unei campanii pe care noi o consideram extrem de importanta. Intitulata "Fii cu ochii in 4 pe doua roti", campania isi propune constientizarea biciclistilor cu privire la regulile de circulatie, importanta unei echipari corespunzatoare atat a biciclietei, cat si a biciclistului, precum si respectarea unei conduite potrivite in trafic - toate menite sa sporeasca siguranta deplasarii pe bicicleta. Campania este organizata de Asociaţia Naţională pentru Sprijinirea Victimelor şi Prevenirea Accidentelor Rutiere si Asociatia ProBikeAddiction, in parteneriat cu Inspectoratul de Politie Judetean Iasi.

CIFRE

 În 2017 ( ian – iunie): 52 accidente rutiere în care au fost implicaţi biciclişti, dintre care 19 pe raza municipiului Iaşi şi 33 în Judeţ.
-    38 dintre aceste accidente s-au produs ca urmare a abaterilor bicicliştilor de la normele de legislaţie rutieră şi doar 14 dintre acestea au avut loc în urma abaterilor conducătorilor auto.
În 2018 în primele 6 luni s-a constatat o creştere a numarului de accidente rutiere cu biciclişti astfel:
-    68 accidente dintre care 25 în Municipiu şi 43 în Judeţ.
-    Dintre acestea, 45 au avut ca motiv de producere abaterea bicicliştilor şi 23 abateri ale conducătorilor auto.

  • În urma celor 68 de accidente cu biciclişti petrecute în decursul celor 6 luni ale acestui an,  2 persoane au decedat şi 11 persoane au fost rănite grav.

Particip la marsul sigurantei pe bicicleta! (formular de inscriere)

Sunt multe dintre regulile de circulatie pe care le cunoastem ca biciclisti. Pe altele nu le stim, ori le incalcam fara sa vrem. Sunt reguli pe care le incalcam poate cu buna-stiinta. In tot acest amalgam, nu trebuie sa pierdem din vedere nicio clipa ca este cel mai important sa fim in siguranta. In cazul unui accident cu un autoturism, indiferent de vinovat, biciclistul este cel care are cel mai mult de suferit.

Ce vom face?

Marsul sigurantei pe bicicleta - duminica, 8 iulie, ora 10

Traseu: Primaria Iasi - Rond Fundaţie - Bulevardul Independenţei – Tg. Cucu – Str. Anastasie Panu – Str. Sf. Lazăr – Str. Palat - Palatului Culturii

Va invitam in numar cat mai mare pentru a sublinia necesitatea deplasarii in siguranta a biciclistilor.

La sfarsitul turei, vom completa un chestionar pe teme de siguranta rutiera pe bicicleta si vom afla rapsunsurile potrivite chiar de la reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie. Pe baza chestionarelor, se va organiza o tombola cu premii care tin tot de siguranta deplasarii pe bicicleta.

Aceasta campanie este o continuare a activitatilor legate de siguranta biciclistului pe care noi le organizam in fiecare an. Amintim aici cursurile de educatie rutiera pe bicicleta din scoli (Academia Velo - cu peste 300 de beneficiari in 2017) si publicarea ghidului de siguranta a biciclistului, ce poate fi accesat gratuit AICI.

Pana atunci, va indemnam fiti cu ochii in 4 pe doua roti!

Particip la marsul sigurantei pe bicicleta! (formular de inscriere)


redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider