CICLOTURISM PROBIKEADDICTION CALIMANI


Aceasta este promisiunea de sustinere primita ieri de la consilierul local Eduard Boz, pornind de la proiectul nostru de a amplasa 5 astfel de rastele in Iasi. Propunerea sa prevede amplasarea celor 5 rastele cu sprijinul primariei si a altor 5 rastele pe terenurile institutiilor publice iesene, pentru un impact mai mare. Astfel ceea ce trebuie sa facem in perioada imediat urmatoare este sa propunem cele 10 locatii pentru rastele - 5 pe locurile parcarilor laterale existente in oras, sau pur si simplu pe domeniul public in locuri des frecventate de ciclisti sau potentiali ciclisti si alte 5, la institutiile in care consideram ca lucreaza cei mai deschisi oameni la miscare.

Daca vrei sa te implici, click aici!

Nu puteam sa ajungem la acest proiect fara sprijinul CIVICA care a creat cadrul perfect pentru ca cetatenii sa intre in contact cu alesii locali. Intalnirea despre mobilitate urbana in cadrul careia Ioana a prezentat proiectul rastelelor de biciclete a avut loc pe 15 decembrie 2017. Sa povestim!

probikeaddiction iasi rastele ioana amariutei popa civica

Cetatenii conduc este un proiect interesant al CIVICA prin care iesenii pot propune proiecte care sa fie adoptate de consilieri locali si sustinute pentru a fi duse la indeplinire. In cadrul proiectului CIVICA vor avea loc 6 intalniri pe teme diferite si de interes, dezbaterea din decembrie pe teme de mobilitate urbana trezind un interes foarte mare. Au fost depuse 49 proiecte, dintre care 3 au fost selectate pentru a fi adoptate de consilierii locali Daniel Piftor (PMP), Eduard Boz (PNL) si Dumitru-Marcel Istrate (PSD).

Ioana s-a numarat printre initiatorii care au avut ocazia sa isi sustina proiectul in fata consilierilor locali si a primarului Mihai Chirica. "Ideea rastelelor de bicicleta sugestive - pe locul unei masini pot fi parcate 10 biciclete a pornit de la o deplasare pe care am avut-o la Graz in luna noiembrie si asta nu pentru ca am vazut acest tip de rastele, ci pentru ca am observat ca pentru dezvoltarea unei culturi a folosirii mijloacelor de transport alternativ precum bicicleta este necesara infrastructura pe de o parte, dar si schimbarea mentalitatilor. Acest proiect consider ca acopera ambele aspecte. Rastelele sunt functionale - pot fi parcate 10 biciclete in siguranta deoarece pot fi securizate atat de cadru cat si de roti. De asemenea acest tip de rastele au impact la nivel simbolic - transmit un mesaj clar - pe locul unei masini pot fi parcate 10 biciclete si de asemenea au impact la nivel social pentru ca pot genera schimbari comportamentale - oamenii se pot simti incurajati sa pedaleze si sa lase masinile acasa atunci cand vad in Iasi aceste locuri pentru parcarea bicicletelor", a declarat Ioana Amariutei Popa, presedintele ProBikeAddiction si initiatoarea proiectului. Consilierul local care a adoptat proiectul si si-a oferit sprijinul este Eduard Boz.

 probikeaddiction civica rastele bicicleta ioana amariutei popa 14

In cadrul dezbaterii, Ioana a facut din nou publica invitatia adresata primarului Mihai Chirica si reprezentantilor primariei pentru o plimbare pe biciclete, in primavara pe pistele existente in Iasi Necesitatea unei astfel de intalniri reiese din incoerenta cu care aceste piste sunt realizate si porneste din convingerea ca alesii locali trebuie sa mearga in teren si sa pedaleze inainte de a propune sau semna noi hotarari locale referitoare la piste. In cunosinta de cauza, speram la solutii eficiente.

Oricine se poate implica in dezvoltarea proiectului privind rastelele de bicicleta. De altfel, am format deja un grup de lucru si ne bucuram mult ca am cunoscut aseara oameni minunati, iubitori ai mersului pe bicicleta. Daca si tu vrei sa te implici, te invit sa te inscrii in acest formular!

Asteptam mesajele voastre legate de locul unde am putea sa amplasam cele 10 rastele de bicicleta! Folositi cu incredere comentariile la acest articol, mesajele private pe facebook, sau comentariile pe facebook :)

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider