Ne place la cort si adoram muntii rotunzi si impaduriti ai Vrancei. Asa ca o excursie de 2 zile la Vulcanii noroiosi, presarata cu cateva trasee de cicloturism a fost exact ce a trebuit sa ne intregim prima parte a vacantei de anul acesta. De la Jurilovca, am condus direct spre Vrancea.

probikeaddiction bike touring mud vulcanos vulcanii noroiosi cicloturism 5 

 Am campat in apropierea Paclelor mici, la Hangar. Frumos locul si amenajat, doar ca trebuie sa fiti atenti daca alegeti sa urcati la Paclele mici trecand pe aici, parcarea masinii va costa 3 lei. Aceasta taxa nu este totuna cu taxa de intrare in rezervatie. Multi turisti urcau pe traseul de 10 minute pana la pacle si constatau ca trebuie sa plateasca si intrarea in rezervatie, iar banii erau la masina. Moment neplacut deoarece nici cei de jos nu anuntau de existenta taxei de rezervatie. Exista optiunea sa va parcati gratuit masina, in cazul in care alegeti sa mergeti mai departe pe drum si urmariti indicatoarele oficiale de intrare in rezervatie. 

Noi am urcat la paclele mici la apus. Ne-am bucurat de culorile neasteptate ale vulcanilor plini de "lava rosie" asa cum se vedea in bataia soarelui.

probikeaddiction cicloturism bike touring vulcanii noroiosi mud vulcanos 8

Ne-am luat timp suficient cat sa exploram intreaga zona. Pentru ca pe langa vulcanii din zona principala sunt altii mai mici si putin mai indepartati, dar spre bucuria noastra, i-am gasit mai activi.

 probikeaddiction cicloturism bike touring vulcanii noroiosi mud vulcanos 10

De sus, am vazut pe versantul opus zona Paclelor mari. A doua zi, ne-am suit pe biciclete si am pornit intr-acolo.

probikeaddiction bike touring mud vulcanos vulcanii noroiosi cicloturism 1

Drumul a fost unul interesant, destul de putin circulat (fiind in timpul saptamanii), cu o catarare maricica spre sfarsit, asa ca sa ne faca sa meritam recompensa de final - frumusetea vulcanilor si a faliilor adanci conturate in pamant de eruptiile de noroi. Am explorat tunele si ne-am bucurat de activitatea intensa a acestor vulcani, in comparatie cu fratii lor de la Paclele mici. Cu alte cuvinte, mai putini, mai mari si mai activi. Oricum activitatea vulcanilor depinde de perioada din an in care ne aflam.

probikeaddiction bike touring mud vulcanos vulcanii noroiosi cicloturism 8

 Ca o curiozitate, in lume se cunosc aproximativ 1100 de vulcani noroiosi, in tari precum Rusia, Republica Moldova, Ucraina sau Italia. In tara noastra, Paclele mari (peste 20 de hectare) si Paclele mici (aprox. 15 ha) se gasesc in apropierea localitatilor Berca si Scortoasa. Mai pot fi vizitate si Paclele de la Beciu.

Si pentru ca in titlul articolului vorbeam de fantanile cu cumpana, in plimbarea noastra cu bicicletele hai-hui prin satele vrancene, le-am intalnit la fiecare pas. Iata si dovada!

probikeaddiction cicloturism vulcanii noroiosi bike touring mud vulcanos 4

Jurnalul de calatorie contine o serie de articole din plimbarile noastre prin tara, cu sau fara biciclete. Acesta a fost cel de-al doilea episod, dupa povestea minunata de la Jurilovca - locul, oamenii, totul. Mai urmeaza :)

 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider