Descopera Romania frumoasa de langa tine, pe bicicleta! La Jurilovca am combinat cicloturismul cu scaldatul, am vizitat doua cetati superbe dobrogene, am mers o zi intreaga pe apa pana in minunata noastra Delta, ne-am plimbat pe faleza Dunarii si am facut poze cu rechini la Acvariul din Tulcea. Te invit in calatorie!

probikeaddiction cicloturism jurilovca 2

Cum este sa mergi pe bicicleta in fiecare zi cate 7 kilometri dus, alti 7, intors, ca sa te balacesti in Lacul Razim, la umbra Capului Dolosman si a malului sau stancos? Excelent, va spunem noi! Locul de plaja e putin atipic - pe pietre, la fel si intrarea domoala in lacul cu apa dulce. De aceea e bine sa aveti incaltari de apa. Noi am avut si tare bine a mai fost! A! Si sa nu inotati in apa prea mica, pentru ca riscati sa dati cate un genunchi de pietre...am patit-o :)

 probikeaddiction cicloturism jurilovca

Aici nu e aglomeratie. Locurile de plaja sunt parca anume despartite de stuf. Noi ne-am lasat fara frica pe mal bicicletele, cat am intrat in apa. Iar loc de balaceala, cat incape! Seara poposeam adesea in drum spre sat printre ruinele cetatii Argamum, sau urcam la punctul de observatie de unde vedeai o panorama superba!

probikeaddiction cicloturism jurilovca

Jurilovca este un sat-port. Este portul din care pleci cand vrei sa mergi la Gura Portitei, limba de pamant intre lac si mare, plaja relaxanta, putin aglomerata. Chiar daca nu ne place in mod deosebit sa stam pe plaja, acolo ne-am simtit bine. Am cules scoici - erau multe mai ales in zona cu sezlonguri si ne-am bucurat de nisipul fin din zona corturilor. 

probikeaddiction cicloturism gura portitei

Chiar daca vremea nu este potrivita pentru plaja, nu ai cum sa te plictisesti. Pe un vant puternic ne-am indreptat spre cetatea Enisala, care a fost de curand renovata. Apoi, am mers pana la Tulcea, ne-am plimbat pe faleza Dunarii si am vizitat la Muzeul Deltei si Acvariul. Muzeul ne-a impresionat mult si ne-a adus aminte de Antipa. Rechini, pirahna, stiuca, somn, pestele clovn - exemplare superbe s-au plimbat pe langa noi si pe deasupra noastra si au stat la fotografiat. Stefan a fost foarte incantat.

probikeaddiction cicloturism tulcea

21 iulie e o zi speciala pentru noi. De aceea, am ales sa facem ceva special - a fost timpul pentru plimbarea in Delta Dunarii, pe canale inguste si ceva mai late. Spectacolul Deltei ni s-a aratat in toata splendoarea - nuferi albi si galbeni, pasari (am numarat cel putin 15 tipuri). Apa era atat de clara incat vedeai pana la fund bancurile de pesti mai mari si mai mici, radacinile nuferilor. O lume superba, pe apa si o experienta minunata pe care dorim sa o repetam. 

probikeaddiction cicloturism delta

Vacanta noastra nu ar fi fost atat de frumoasa daca in Jurilovca nu am fi intalnit oameni minunati. Vorbim de Claudia si Marius gazdele noastre de la Pensiunea Milica. Lor le multumim pentru sugestiile grozave de petrecere a timpului in zona, pentru faptul ca ne-au facut sa descoperim canalele Deltei si plaja de la Gura Portitei, punand la dispozitie barca cu motor, pentru cinele delicioase cu peste din fiecare seara si deserturile lipovenesti, pentru tortul de ziua lui Stefan. Noi suntem siguri ca ne vom revedea pentru ca pur si simplu ne-am indragostit de mirosul Dobrogei - a apa si a plante incalzite de soare  -  si de zona Capului Dolosman.

Capul dolosman cicloturism probikeaddiction jurilovca

 

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider