CICLOTURISM PROBIKEADDICTION CALIMANI


Sezonul ciclistic nu se incheie toamna, iarna si primavara timpurie , daca tu nu vrei asta. Poate fi chiar o placere sa pedalezi, daca stii la ce sa te astepti si cum sa faci sport, asigurandu-ti un confort cat mai bun.

Iata cateva sfaturi de care sa tii cont pentru a iesi la pedalat cu o luna mai devreme si pentru a pedala cu o luna mai tarziu, decat o faci in mod normal.

1. Mentine-ti pielea uscata pentru a pastra caldura in corp - odata ce hainele ti se uda, vei pierde de 2 ori mai multa caldura decat ai pierde cu hainele uscate. Asa ca trebuie sa eviti sa transpiri. Cu alte cuvinte, nu te imbraca prea gros daca urmeaza sa pedalezi, ci mai curand imbraca-te ca si cum ar fi cu cateva grade mai cald decat este. Vei simti o usoara senzatie de frig primele 5-10 minute, insa pe masura ce te incalzesti va fi perfect.

2. Imbraca-te in straturi , astfel incat atunci cand simti ca transpiri sa ai ce da jos. Este valabil si invers – in caz ca iti este frig sa poti adauga inca un strat de haine.

Primul strat este direct pe piele, asa ca este de evitat bumbacul, care nu face altceva decat sa mentina umezeala. Urmatorul strat are functia de a mentine caldura – o jacheta tip polar spre exemplu este perfecta. Un al treilea strat trebuie sa fie impermeabil la vant si la ploaie. Aerul dintre straturile de haine pastreaza caldura pe care corpul tau o genereaza. 

ciclism vreme rece probikeaddiction

3. Ai grija de cap, maini si picioare. Stiai ca in zona capului poti pierde si 30% din caldura corpului? Foloseste caciuli sau bandane, manusi si sosete calduroase care elimina transpiratia.

Oricum ar fi, cat de gros te imbraci depinde de tine, de vremea de afara si de cat de mult vei pedala. Totul este foarte subiectiv, astfel incat iti sugeram sa incerci mai multe variante pana cand o gasesti pe cea perfecta pentru tine.

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider