Cand esti in Fagaras simti libertate si maretie. Imagineaza-ti (sau aminteste-ti) ce inseamna asta, atunci cand esti pe bicicleta in Fagaras si toate simturile tale sunt mai ascutite - mirosul de munte e puternic, soarele si vantul (din fata) placute si bucuria e imensa. Asta pentru ca oricate masini ar fi, mai cu seama in zona Balea Cascada, Balea Lac, oricati comercianti cu produse potrivite sau mai putin potrivite locului, Fagarasul, tu si bicicleta sunteti ce conteaza cu adevarat. Bine, in cazul nostru, si sustinatorii :)

probikeaddiction transfagarasan 8

Anul acesta, Cristi (ProBikeAddiction) si-a indeplinit visul de a pedala intre Cartisoara si Corbeni (95 km) - pentru ca in 3 ani pana acum ajunsese pana la Balea Lac. Noi (Ioana si Stefan) i-am fost indeaproape sustinatori, l-am incurajat si am facut fotografii. Pe drum am intalnit mult ciclisti, printre care si un adolescent de 13 ani care ajunsese cu succes la Balea lac. Ma bucur sa vad ca spiritul muntelui se regaseste in prietenia cu care ciclistii vorbesc intre ei, desi nu sau vazut niciodata pana atunci, se incurajeaza si isi dau sfaturi. E ceva aparte, ca doar sunt parteneri de drum, pe Transfagarasan.

probikeaddiction transfagarasan 5

Stefan a dat si o definitie Transfagarasanului - "e ca un parc de joaca pentru masini sau biciclete" si nu e departe de adevar, doar ca as mai adauga si pentru motociclete - frumusetea drumului a atras multi iubitori ai mersului pe doua roti cu motor, marea majoritate, straini.

probikeaddiction transfagarasan 7

In Fagaras am petrecut 4 zile minunate cu drumetii si trasee pe bicicleta. Am reusit astfel ca sa urcam impreuna cu Stefan (6 ani) de la Lacul Balea, la Lacul Capra, unde am luat pranzul, iar crestele ne-ar fi imbiat sa continuam drumul, daca nu era sa ne gandim ca cel mic trebuie sa si coboare pe pietre si grohotis - poate la anul sau peste doi ani ne vom incumeta mai mult.

Am mers de asemenea pe traseul de la Casacada Balea, am simtit forta apei, iar Stefan a cules toate laudele celorlalti drumeti pentru cat de curajos este. iar noi suntem recunoscatori ca impartaseste dragostea noastra pentru munte si mers pe bicicleta.

In alta zi, am pedalat de la Vama Cucului unde am fost cazati, pana in Cartisoara, toti trei, cu oprire superba pe malul paraului, acolo unde ne-am balacit si construit baraje vreo 4 ceasuri, dupa care am testat telecabina.

probikeaddiction transfagarasan 15

Speram ca ati avut un concediu cel putin la fel de frumos ca noi  - pentru ca pe langa Fagaras, destinatia principala, am mai vazut Sighisoara, Sibiul, cetatea de la Poienari, Rasnovul si ne-am relaxat alaturi de oameni dragi la Moeciu.

Iar daca in august mai sunteti in Iasi va anuntam ca vom organiza doua ture ghidate de cicloturism  - una pentru incepatori si alta de cicloturism in familie, numai bune de antrenament. Cine stie, poate la anul ne vedem impreuna in Fagaras.

Vezi albumul turei de pe Transfagarasan AICI.

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w

banner freerider