CICLOTURISM PROBIKEADDICTION CALIMANI


La Costuleni am mers la invitatia Suzannei Vonk de la Casa Lalelelor. Voluntarul olandez a observat ca bicicletele copiilor din localitate sunt intr-o stare foarte proasta ce le pune in pericol sanatatea. In plus, cei mici nu au notiuni de pedalat in siguranta, pericolul fiind astfel de doua ori mai mare. ProBikeAddiction a gandit un eveniment in care sa ofere solutii pentru ambele probleme. La eveniment au participat 37 de copii. Cu totii au fost beneficiari ai atelierului de siguranta. Unii au venit cu biciclete, altii fara. Unele biciclete erau un pericol total, pe altele, peste 20 am reusit sa le reparam - in doar 3 ore jumatate cu munca multa din partea lui Cristi si Alex.

probikeaddiction costuleni mecanica

Sambata, 17 septembrie a fost ziua in care ne-am intalnit cu copiii din Costuleni. Mai intai, am sustinut un atelier in care am vorbit despre pedalatul in siguranta, pentru ca in mediul rural bicicleta este principalul mijloc de locomotie.

probikeaddiction costuleni mecanica2

In a doua parte a evenimentului, Cristi si Alex au fost in centrul atentiei, reusind in doar 3 ore jumatate sa rezolve problemele principale a peste 20 de biciclete. Ne-am bucurat de ajutorul primit de la cativa copii din sat: Vlad, Stefan si Gheorghita, oricare dintre ei putand sa le devina baietilor de la ProBikeAddiction ucenici. Ei s-au descurcat excelent sa ajute la repararea bicicletelor ceorlalti copii mai mici din sat.

probikeaddiction costuleni mecanica3

In plus, printr-o sponsorizare a fundatiei olandeze "Sansa" copiii au primit gratuit lumini si ochi de pisica.

probikeaddiction costuleni mecanica4

Ne-am simtit foarte bine printre copii, ne-am facut prieteni noi si in plus, dupa actiune ne-am si plimbat cu bicicleta in Costuleni. Scopul nostru a fost sa ajungem la crucea ce se vedea pe deal, doar ca ne-am pornit cam tarziu. Asa ca ne-am bucurat din plin de urcat pieptis si coborare agresiva. Stefan (7 ani) s-a descurcat minunat pe portiunile tehnice.

probikeaddiction costuleni cicloturism5

Nici nu stim cum de circula carutele pe drumul pe care noi am decis sa pedalam... totusi ne-am intalnit cu sateni.

probikeaddiction costuleni cicloturism

Panorama a meritat din plin. Promitem sa revenim si data viitoare chiar sa ajungem la cruce. Pentru noi apusul de poveste a incununat o zi minunata petrecuta alaturi de copiii din Costuleni, bicicletele lor si Suzanne, in curte la Casa Lalelelor.

probikeaddiction cicloturism costuleni iasi

redirectioneaza

 

coperta ghid fata pt site

Descarca

GHID DE TRASEE CICLOTURISTICE PT BANNER

Brosura istorica

probikeaddiction brosura Iasi TRASEUL MEMORIEI

banner tla 270 w