Proiectele ProBikeAddiction

ProBikeAddiction promoveaza mersul pe bicicleta prin ture ghidate de cicloturism, organizate tematic sau customizate in functie de preferintele grupului. In cadrul proiectului "Cicloturismul ca solutie", castigator al Programului National Idei din Tara lui Andrei am realizat un ghid online de trasee cicloturistice ce poate fi descarcat gratuit. ProBikeAddiction organizeaza cursuri saptamanale de invatat mersul pe bicicleta si ofera consultanta si service biciclete. Siguranta biciclistului e importanta. Citeste ghidul practic pentru siguranta biciclistului si participa la cursurile de mecanica de supravietuire!

Reguli de circulatie pentru ciclisti

Incurajam mersul pe bicicleta atat ca modalitate recreationala de petrecere a timpului, cat si ca o componenta importanta a mobilitatii urbane. Fiti vizibili in trafic, purtati casca si respectati regulile de circulatie. Pentru o reimprospatare a memoriei, am extras cateva dintre cele mai importante idei din Regulamentul de Aplicare a Codului Rutier. Tinand cont ca in ultima perioada apar din ce in ce mai multe incidente intre ciclisti si soferi, este important sa promovam un comportament civilizat in trafic. Citeste mai multe despre cum poti sa fii in siguranta in trafic.  Vezi articolul aici.


Intalnirea ciclistilor de sosea din Iasi organizata duminica a fost ideea lui Eugen...cursierist cu zeci de ore de pedalat pe saptamana. Din dorinta de a afla cam cati impatimiti ai soselelor sunt la Iasi a dat adunarea duminica, 30 iunie 2013 la rond Pacurari pentru o tura medie intre Iasi-Podu Iloaiei-Iasi. Am participat putin peste 20 de persoane si noi zicem ca a fost un inceput foarte bun. S-a rulat cu viteze intre 20 si 30 km/ora, nimic spectaculos, dar eficient tinand seama ca ideea pe care am dorit sa o promovam cu aceasta tura a fost de promovare a ciclismului de sosea, a sigurantei si civilizatiei in trafic. Alaturi de noi a fost si George Prisecariu, fost campion national la fond. Despre George va vom povesti mai mult intr-o postare viitoare.

Dupa tura din afara Iasului, am pedalat si pana in Copou la o terasa, ca intre prieteni.

Mai jos o galerie foto cu cateva ipostaze selectate de la tura. Albumele foto complete le gasiti pe facebook la urmatoarele doua adrese:

Fotografiile au fost facute de Ioana si Cristi.

 

coperta ghid fata pt site