Proiectele ProBikeAddiction

ProBikeAddiction promoveaza mersul pe bicicleta prin ture ghidate de cicloturism, organizate tematic sau customizate in functie de preferintele grupului. In cadrul proiectului "Cicloturismul ca solutie", castigator al Programului National Idei din Tara lui Andrei am realizat un ghid online de trasee cicloturistice ce poate fi descarcat gratuit. ProBikeAddiction organizeaza cursuri saptamanale de invatat mersul pe bicicleta si ofera consultanta si service biciclete. Siguranta biciclistului e importanta. Citeste ghidul practic pentru siguranta biciclistului si participa la cursurile de mecanica de supravietuire!

Reguli de circulatie pentru ciclisti

Incurajam mersul pe bicicleta atat ca modalitate recreationala de petrecere a timpului, cat si ca o componenta importanta a mobilitatii urbane. Fiti vizibili in trafic, purtati casca si respectati regulile de circulatie. Pentru o reimprospatare a memoriei, am extras cateva dintre cele mai importante idei din Regulamentul de Aplicare a Codului Rutier. Tinand cont ca in ultima perioada apar din ce in ce mai multe incidente intre ciclisti si soferi, este important sa promovam un comportament civilizat in trafic. Citeste mai multe despre cum poti sa fii in siguranta in trafic.  Vezi articolul aici.


ProBikeAddiction va invita la o tura spectacol. Turul ciclist al Romaniei traverseaza judetul Iasi joi, 4 iulie 2013, in cea de-a patra etapa a competitiei desfasurata in perioada 30 iunie (prolog) - 6 iulie 2013. 

La turul Ciclist al Romaniei participa 130 de rutieri, din 12 tari (inclusiv Argentina, Ecuador sau Olanda), iar potrivit organizatorilor, vor intra in judetul Iasi prin Maxut, Targu Frumos, Podu Iloaiei, vor parcurge soseaua de centura a Iasului, urmand ca sa mearga spre Lunca Cetatuii, Grajduri si Scanteia. De aceea, propunerea noastra este simpla: haideti sa ii incurajam pe traseu, sustinand astfel ciclismul profesionist.

Intalnirea pentru tura de sustinere a ciclistilor participanti la Turul Romaniei are loc joi, 4 iulie, la ora 10.30 in fata Palatului Culturii. Plecarea este la ora 11.00 (nu mai tarziu!) spre Lunca Cetatuii. Vom parcurge soseaua de centura (in sens invers traseului ciclistilor din Turul Roamniei) pana la sensul giratoriu din Miroslava spre Uricani, acolo unde vom astepta, incuraja si fotografia pe rutierii profesionisti. Fluierele si trambitele sunt permise:) 

Pentru cei cu programe mai incarcate, va asteptam direct la sensul giratoriu de la Miroslava, la 13.15. Potrivit organizatorilor, ciclistii din Turul Romaniei vor trece prin Uricani cel mai devreme in jurul orei 13.30, cel mai tarziu in jurul orei 14.06, in functie de conditii si viteza cu care ruleaza. Spectacolul este garantat!

Extra info

Turul-Ciclist-al-Romaniei 2013Ediţia cu numărul 50 a Turului ciclist al României, al 6-lea Tur naţional din istoria sportului cu pedale, ia startul duminică, 30 iunie, din oraşul bihorean Marghita, cu un prolog-contratimp pe echipe pe 15 km, urmând să se încheie pe 6 iulie, la Bucureşti, în faţa Palatului Parlamentului, după 6 etape şi un prolog, care însumează 1.304,5 km, prin 13 judeţe, cu capete de etapă-sosiri la Baia Mare, Miercurea Ciuc, Botoşani, Vaslui, Galaţi, Bucureşti, precum şi 3 transbordări.

Urmaş direct al Circuitului Munteniei, cursă pe etape organizată în 1910 (la 7 ani după startul Turului Franţei şi la doar 1 an de la cel al Giro), Turul ciclist al României, organizat în epocă de Federaţia română de ciclism, în colaborare cu ziarul Sportul liber, a avut prima ediţie în urmă cu 79 de ani, în august 1934, 1.026 km, încheiată cu victoria bulgarului Marin Nicolov.

Şi-au anunţat prezenţa 18 echipe, cu câte 7 alergători: România (Andrei Nichita, Nandor Csaba Lazar, Sebestyen Syasbolts, Eduard Grosu, Csicsacky Tamas, Lars Pria şi Zoltan Sipos, antrenor Constantin Cârstea), Kolss Cycling Team (Ucraina), RPM Team (Ecuador), Metalc Cycling Team (Serbia), Tuşnad Cycling Team, Start-Trigon Cycling Team (Argentina), Team Ur-Krostitzer Univega (Germania), Hemus 1896 Troyan (Bulgaria), Utensilnord Ora24.eu (Ungaria), SP Tablewere (Grecia), Republica Moldova, Wilton Care4Bikes (Olanda), Ruiter Dakkapellen Wieleream (Olanda), Cycling Team Friuli (Italia), Brisaspor (Turcia), Vini Fantini (Italia), CS Dinamo Mazicon Bucureşti, CS Petrolul Ploieşti.

Cel mai lung traseu a fost de 2.242 km, în 1936, iar cel mai scurt, doar 430 km, în 1991. Cea mai lungă etapă s-a înregistrat în 1961, între Brăila şi Bucureşti, 235 km în ediţia a 14, iar cea mai scurtă, 5,8 km, un circuit în Bucureşti, în ediţia a 17-a, din 1968.

Haideti sa sustinem impreuna ciclismul din Romania! La 13.15, rond Miroslava!

 

coperta ghid fata pt site